Grad Zadar financira 4 inzulinske pumpice za djecu s dijabetesom

Grad Zadar prepoznao je potrebe Udruge Cukrići te je osim pomoći krajnjim korisnicima na koje je projekt usmjeren ideja bila se da ovim partnerstvom ojačaju kapaciteti Udruge Cukrići u upravljanju projektnim ciklusom u sustavu EU financiranja te ih se prijenosom znanja osnaži za daljnju samostalnu pripremu i provedbu EU projekta.

Sporazum su danas potpisali gradonačelnik Branko Dukić, predsjednica udruge Cukrići Doris Bailo i ravanteljica škole Jelena Gulan. Osim sudjelovnja u ovom projketu, Grad Zadar je financirao i 4 inzulinske pumpice za djecu dijabetičare u iznosu od 132 000 kuna. Predsjednica udruge Doris Bailo zahvalila je na ovakvoj izuzetnoj suradnji, jer je Zadar jedini grad koji na ovakav način financira inzulinske pumpice. 

Gradonačelnik Branko Dukić izrazio je spremnost da se i svakom sljedećem djetetu, kojem to bude potrebno, financira nabavka pumpice.

Projekt CUKAR 5.0 prijavljen je na Poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ koji je bio usmjeren jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te unaprjeđenju kapaciteta organizacija civilnoga društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 16.02.2022. započela je provedba Projekta ukupne vrijednost 467.320,80 kn (100% bespovratna sredstva). Krajnji korisnici projekta su članovi Udruge Cukrići i njihove obitelji, djeca i mladi oboljeli od dijabetesa i članovi njihovih obitelji, odrasle osobe koje boluju od dijabetesa, stručnjaci i profesori u osnovnim i srednjim školama, javne i stručne službe koje rade s osobama sa dijabetesom, osobe u riziku pod dijabetesa, liječnici te svi koji rade ili dolaze u kontakt s dijabetičarima. Trajanje projekta je 14 mjeseci.