Građani Obrovca upozoravaju: Prijeti nam ekološka katastrofa, a Longin ne reagira! Građani Obrovca upozoravaju: Prijeti nam ekološka katastrofa, a Longin ne reagira!
Već se zna da zadarski župan Božidar Longin rado ide na događanja na kojima će biti mediji ili na ona gdje misli da može... Građani Obrovca upozoravaju: Prijeti nam ekološka katastrofa, a Longin ne reagira!

Već se zna da zadarski župan Božidar Longin rado ide na događanja na kojima će biti mediji ili na ona gdje misli da može skupiti koji politički poen, pa je tako, podsjetimo, nedavno bio u Benkovcu gdje su se dijelili ključevi stanova u državnom vlasništvu obiteljima s petero djece iz Benkovca. Iako župan nije imao što tamo raditi, jer je to projekt Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, on je svejedno išao tamo, slikao se sav nasmiješen s obiteljima, i onda slike poslao medijima i platio da se objavi kako eto on brine i pomaže obiteljima iz Benkovca koje imaju puno djece i nemaju stan.

Longin pokušava skupiti političke poene

S druge pak strane, kada zaista negdje treba doći i reagirati, nešto konkretno napraviti – onda ga nema.

Proteklih dana očajni stanovnici Obrovca, Jasenica, pa čak i Novigrada, prosvjeduju, zovu medije, potpisuju peticiju, šalju pisma premijeru – zbog najave izgradnje tvornice za preradu otpada iz brodogradilišta u Zatonu Obrovačkom.IMG_20190214_044540

Vreće sa sumnjivom otpadom u dvorištu stare tvornice 

Plaše se da će doći do zagađenja okoliša, da će se otrovati, a nalaze i sumnjive vreće s nepoznatim sadržajem na prostoru tog investitora. Alarmirali su i premijera Plenkovića, te o svemu progovorili i iznijeli svoje sumnje u emisiji Labirint koja se emitira u udarom terminu na HRT-u.

Reagirala je gradska vlast u Obrovcu, potrebne korake kako bi se utvrdio utjecaj na okoliš poduzela je Općina Jasenice, potpisuje se peticija, svi su na nogama, građani, eko udruge, čak i pojedini vijećnici u Zadarskoj županiji – samo se župan Božidar Longin ne oglašava po ovom pitanju.

Nebriga za prestrašene građane 

Nije mu palo na pamet otići u Obrovac, razgovarati sa stanovnicima tog kraja, smiriti ih, te pozvati investitora da se obrati javnosti i ponudi neka pojašnjenja.

Nastavi li ovako raditi, ne treba se nadati još jednom mandatu. Uzalud svakodnevno plaća promotivne članke po medijima, trebao bi znati da narod nije glup i da je svima jasno da je potrošio pola svog mandata, a da ništa konkretno do sada nije napravio.

Ive Jurjević iz Obrovca u razgovoru za portal Kalelarga info kazao je kako ga je razočaralo nereagiranje župana Longina u ovom slučaju.

PhotoPictureResizer_190214_044900510_crop_800x450

Ive Jurjević: Žalosno je da župan Longin nije pokazao interes za naše probleme

“Naravno da smo očekivali da će, kad vidi što se događa i da je alarmantno stanje, župan Longin doći u Obrovac i upoznati se s problemom i pokušati pomoći. Dosta smo se trovali proteklih godina i ne treba nam sada još jedna tvornica da nas truje. Žalosno da Longin nema sluha za to, nije ga briga, a kad su bili izbori onda je znao doći po glasove. To je strašno. Bivši župan Stipe Zrilić je bio puno bolji od njega.” – zaključio je Jurjević.

PhotoPictureResizer_190214_045451117_crop_800x450

Ante Knežević: Razočarao me svojom nebrigom župan Longin. Očekujem da hitno dođe u Obrovac! 

U razgovoru za Kalelarga info Ante Knežević nam je kazao kako bi nadležni trebali voditi računa i o zaštiti okoliša ako već ne brinu o građanima.

“Najviše me razočaralo što nije reagirao župan Božidar Longin. Kako ga nije sram biti na tom položaju, a ne pokazati interes za ono što se događa ovdje?! Niti kilometar zračne linije daleko nalazi se rijeka Zrmanja, a i Velebit je blizu. Sve će to biti zagađeno. Pozivam župana Longina da dođe u Zatonu Obrovački i vidi kako je tu kad puše bura. Nema šanse da otpad neće raznositi na sve strane, a nama se to ne udiše. Nismo se borili u Domovinskom ratu da bi nas se danas tu trovalo kojekakvim otpadom.” – istaknuo je Knežević.

Podsjetimo, mlada mještanka Antonija Baričević organizirala je potpisivanje peticije na Internetu, gdje je u samo jedan dan prikupljeno više od tisuću potpisa. Ona je uputila i pismo premijeru Andreju Plenkoviću uz zamolbu svih mještana da reagira.

 

 • Anonimno

  15. veljače 2019. #1 Author

  Longin nema vremena
  Gradi zgradu i stiropor fasade
  Hehehe
  Čijim novcem

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.