Građani u strahu za život i zdravlje; Pozivaju na prosvjed u Zaton Obrovački Građani u strahu za život i zdravlje; Pozivaju na prosvjed u Zaton Obrovački
Nakon što je gotovo tri tisuće osoba potpisalo peticiju, građani Obrovca i Jasenica, predvođeni ekološkom Udrugom Eko Zrmanja, odlučili su se  na javni prosvjed radnog... Građani u strahu za život i zdravlje; Pozivaju na prosvjed u Zaton Obrovački

Nakon što je gotovo tri tisuće osoba potpisalo peticiju, građani Obrovca i Jasenica, predvođeni ekološkom Udrugom Eko Zrmanja, odlučili su se  na javni prosvjed radnog naslova 5 do 12 za Zrmanju.

Za potpisati peticiju kliknite OVDJE

Prosvjed se priređuje u nedjelju, 10. ožujka, u 11.55 sati u Zatonu Obrovačkom kod zgrade propale tvornice. U pozivu se navodi:

Na zemljištu Tvornice hidrauličnih cilindara iznad Obrovca, tvrtka Grit-Inter (i sestrinska firma Griteria) planira graditi postrojenje za pročišćavanje otpada iz brodogradnje koji se zove “grit”. Riječ je o, po okoliš i zdravlje ljudi, potencijalno opasnom otpadu, sitnim česticama koje se čak i preko manjih naleta vjetra lako mogu širiti po okolišu.

Tvrtka Grit-Inter je prije tri godine dovezla grit i odlaže ga u vrećama na otvorenom. Rasparane vreće grita su razasute po dvorištu bivše THC-a, na području gdje se godinama bilježe najveći udari bure u Hrvatskoj, nekoliko stotina metara od rijeke Zrmanje i zaštićenog Parka prirode južni Velebit.

Naš cilj je spriječiti gradnju postrojenja i zato vas pozivamo da nam se pridružite na prosvjedu 10.03. u 5 do podne!”

Danas je na sjednici Županijske skupštine vijećnik Ivan Matić pozvao vijećnike da zauzmu zajednički stav i usprotive se gradnji tvornice.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.