Gradonačelnik Dukić dodijelio „Nasmiješeno sunce“ 2020.

U dvorištu palače Cedulin upriličena je dodjela tradicionalnih turističkih priznanja, „Nasmiješeno sunce“ za sezonu 2020. Priznanja je dobitnicima uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i direktor TZ grada Zadra, Mario Paleka.

Čestitajući nagrađenima, gradonačelnik Dukić istaknuo je kako je ove godine, zbog aktualnih ograničenja koja je nametnula korona kriza, dodjela „Nasmiješenog sunca“ organizirana je u nešto skromnijem izdanju ali s obzirom na izazove s kojim se susreo turistički sektor u 2020. ovo priznanje trudu, radu, kreativnosti i motiviranosti svih dobitnika, još je značajnije:
– Virus je uzdrmao čitavi svijet, u borbi za zdravlje dogodio se opći lockdown, a pritom možda najveći udarac podnio je turistički sektor. Kada znamo koliki je utjecaj turizma na hrvatsko i zadarsko gospodarstvo, jasno je kako smo se suočili s krizom u kojoj smo tražili način kako održati poduzetništvo i očuvati radna mjesta, naglasio je gradonačelnik Dukić.
Podsjetio je kako je turizam proteklih desetak godina Zadru donio ukupan gospodarski razvoj, tisuće novih radnih mjesta i brojne investicije, a u tom razdoblju zabilježen je prosječni rast turističkog prometa viši od deset posto. Sve je to rezultiralo i gospodarski najuspješnijom ikad poslovnom 2019. godinom.
– Današnja „Nasmiješena sunca“ imaju posebnu poruku kako ne odustajemo, kako vjerujemo u struku, ali i u svakog pojedinca u zadarskom turizmu. Kroz zajedništvo, solidarnost i odgovornost premostit ćemo i ovu krizu i dočekati novu sezonu odlučni i spremni, poručio je gradonačelnik Dukić te najavio novi sastanak na kojem će zajedno svi sudionici lokalnog gospodarskog partnerstva dogovarati nove mjere potpore gospodarstvu.
Akcija „Nasmiješeno sunce“ kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone odvija se već osamnaestu godinu za redom. Akciju provodi Gradonačelnik u suradnji s gospodarskom i obrtničkom komorom, TZ Županije i Grada, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.
Provodi se s ciljem dodatnog motiviranja za pružanje što kvalitetnijih usluga, za poticanje međusobne konkurencije u uređenju objekata i razine usluga, te naposljetku, kao rezultat svega, prezentiranje grada Zadra na način dostojan njegove tradicije, povijesnog i kulturnog značaja te zahtjeva sadašnjeg vremena.

Nagrađeni u akciji Gradonačelnika Grada Zadra „Nasmiješeno sunce“ u turističkoj 2020.g.:

NAJBOLJI RESTORAN
Restoran „Pašta & Svašta“

NAJBOLJI CAFFE BAR
Caffe bar „Art kavana“

NAJBOLJA KONOBA
Konoba „Berekin“

NOVI SUVENIR
Maja Sučić, ručno rađeni suveniri od konopa

NAJLJEPŠE UREĐENI IZLOG
Objects Concept Store

NAJUREĐENIJI VRT
Velimir Čubrić, Petrčane

NAJUREĐENIJA BENZINSKA POSTAJA
Apios BS Zadar, Žmirići

NAJBOLJI TURISTIČKI VODIČ
Gospođa Ivana Breulj

NAJBOLJA KUHAR
Gospodin Saša Began

NAJBOLJI KONOBAR
Gospodin Grgo Burić

NAJBOLJI PRODAVAČ
Gospođa Dijana Mitrović

NAJBOLJI POLICAJAC
Gospodin Ivica Brkić

NAJBOLJI ČISTAČ
Gospodin Šime Stručić

NAJBOLJA DJELATNICA TURISTIČKE AGENCIJE
Gospođa Ivana Puškarić Smokrović

Posebna priznanja:
Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodjeljuje se gospodinu Damiru Maričiću
Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodjeljuje se posadi policijskog broda „Škabrnja“.