Gradonačelnik Dukić obišao otoke Olib, Silbu i Premudu Gradonačelnik Dukić obišao otoke Olib, Silbu i Premudu
Nakon nedavnog obilaska Molata, Rave i Iža, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić s pročelnicima obišao je gradske otoke Olib, Silbu i Premudu. Na Olibu uređenje... Gradonačelnik Dukić obišao otoke Olib, Silbu i Premudu

Nakon nedavnog obilaska Molata, Rave i Iža, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić s pročelnicima obišao je gradske otoke Olib, Silbu i Premudu.

Na Olibu uređenje mjesnih putova, igrališta, turističkog ureda…

Na otoku Olibu kao najveći problem istaknuta je vodoopskrba koja se namjerava riješiti kroz vodoopskrbu zadarskih otoka, poglavito stoga što je Olib jedan od rijetkih otoka koji bi mogao s vlastitim kapacitetom i količinom izvorišta na samom otoku zadovoljiti velik dio vlastitih potreba. Mještani su gradonačelniku ukazali da je potrebno urediti sportsko igralište, sanirati i urediti mjesne puteve, a također je dogovoreno da će se krenuti u hitnu sanaciju krovišta turističkog ureda. Za tu namjenu bit će osigurana sredstva u Odjelu za gopodarenje gradskom imovinom.

Na Silbi dogovorena sanacija mula u uvali Žalić i sređivanje komunalnih vezova

Grad Zadar i ŽLU će kroz izradu urbanističkog plana uređenja uvale Mul definirati način gospodarenja s lokalnom lučicom te će se na taj način stvoriti preduvjeti za uređenje i upravljanje tom lučicom. Gradonačelnik Dukić sa suradnicima obišao je i Žalić gdje je za iduću godinu ŽLU-va najavila sanaciju mula. Za vrijeme radova na sanaciji bit će osigurana alternativna rješenja za prijevoz otočana kao i ostale komunalne potrebe. Gradonačelnik je obišao OŠ Zadarski otoci , područni ured Silba koji pohađa osmero đaka te se u razgovoru sa učiteljicom upoznao s problematikom funkcioniranja same škole. Uočena je potreba za sanacijom jednog dijela stolarije škole kao i MO-a. Također, i na Silbi predstavnici mjesnog odbora ukazali su na potrebu betoniranja mjesnih putova na otoku što će biti odrađeno u najskorije vrijeme.

Na Premudi nastavk uređenja mjesne lučice

Predsjednik MO-a na Premudi upoznao je gradonačelnika Dukića s potrebom dovršetka druge faze mjesne lučice kako bi se stvorili dodatni vezovi i bolja zaštita same lučice. Također se i na ovom otoku ragovaralo o potrebi rješavanja problema vodoopskrbe te uređenju mjesnih putova.