Gradonačelnik Dukić obišao zadarske škole povodom prvog dana nastave Gradonačelnik Dukić obišao zadarske škole povodom prvog dana nastave
Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas srednje i osnovne škole povodom prvog dana nastave. Najprije su posjetili četiri srednje škole u Perivoju... Gradonačelnik Dukić obišao zadarske škole povodom prvog dana nastave
Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas srednje i osnovne škole povodom prvog dana nastave. Najprije su posjetili četiri srednje škole u Perivoju Vladimira Nazora (gimnazije Vladimira Nazora i Jurja Barakovića, te Prirodoslovno-grafičku i Školu primijenjenih umjetnosti). Zbog epidemioloških mjera, nisu ulazili u prostore škola već su se učenicima i ravnateljima obratili iz školskog dvorišta.

Nakon toga obišli su obnovljenu i nadograđenu osnovnu školu na Dračevcu, koju su zajednički otvorili gradonačelnik i jedan učenik prvog razreda. Na otvorenju PŠ Ploča nazočio je i pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti Momir Karin.

Gradonačelnik je poželio prvašićima sretan početak školske godine riječima: – Djeco, ne zaboravite – škola nije samo knjiga i obaveza, ona je mjesto sklapanja novih prijateljstava, stjecanja novih iskustava i zabave. Ove smo godine došli tu poruku poslati iz obnovljene Područne škole na Ploči. A ona je primjer kakve uvjete školovanja želimo za sve zadarske školarce. Naravno, projektirajući je vodili smo se najvišim standardima, a i procjenama kako će ovdje vrlo skoro biti popunjene sve klupe za stotinu učenika.  Ipak, ova školska godina donosi i brige zbog epidemioloških uvjeta. Naši ravnatelji, učitelji i nastavnici odgovorno su se spremili i za to. Mi u gradskoj upravi pomažemo im da u ovim uvjetima budu spremni na prilagodbe. Zato nam je potrebno zajedništvo s učenicima i njihovim roditeljima. Zajedno ćemo proći i ovo razdoblje i vjerujem kako ćemo uspješno prevladati ovaj izazov.