Gradonačelnik Dukić potpisao ugovore o sufinanciranju 22 zadarska vrtića Gradonačelnik Dukić potpisao ugovore o sufinanciranju 22 zadarska vrtića
Gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je ugovore o nastavku sufinanciranja  22 vrtića drugih osnivača i u ovoj pedagoškoj godini, u kojima Grad sudjeluje u financiranju... Gradonačelnik Dukić potpisao ugovore o sufinanciranju 22 zadarska vrtića

Gradonačelnik Branko Dukić dodijelio je ugovore o nastavku sufinanciranja  22 vrtića drugih osnivača i u ovoj pedagoškoj godini, u kojima Grad sudjeluje u financiranju rada 64 odgojne skupine, 128 odgojitelja  i  1380 djece. Ovaj model se u Zadru provodi već 10 godina i uvelike doprinosi tome da je obuhvat djece koja pohađaju vrtiće izuzetno visok. Prije 10 godina oko 30% djece bilo je upisano u vrtiće, sad ih je, zahvaljujući primjeni ovog modela, 80%.

Prije 10 godina Grad Zadar kapacitetima svojih ustanova nije bio u mogućnosti zadovoljiti javne potrebe građana na području predškolskog odgoja i obrazovanja. Financijska potpora Grada vrtićima drugih osnivača bila je nedovoljna. Broj i kapaciteti vrtića drugih osnivača također su bili prostorno i ekonomski bez potencijala. Iznos participacije roditelja djece u vrtićima drugih osnivača bio je dvostruko viši od one koju su plaćali roditelji djece u vrtićima kojima je Grad Zadar osnivač. Vodeći se principom kako programi predškolskog odgoja i obrazovanja trebaju biti dostupni svima pod jednakim uvjetima dodatno smo financijski potpomogli vrtiće drugih osnivača, osiguravajući im sredstva za plaće odgojiteljica i rad stručne službe (dva pedagoga, dva psihologa i jedna medicinska sestra), kao i određeni paušalni iznos po odgojno-obrazovnoj skupini, za što se sada izdvaja preko 15 miljuna kuna godišnje.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo ovim modelom, jedinstvenim u Hrvatskoj, kojim se osiguravaju jednaki uvjeti svoj djeci, te najavio daljnje poboljšanje usloge, a u skladu s mogućnostima, i eventualno smanjenje participacije za roditelje.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.