Gradonačelnik Dukić primio braću Fantela i čestitao im na uspjehu

U najvažnijem natjecanju jesenskog dijela sezone, na Europskom prvenstvu na austrijskom jezeru Attersee, Šime i Mihovil Fantela su osvojili brončanu medalju. Druga je to zajednička medalja za braću koja su 2018. godine u Aarhusu osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu 49era.

Šime Fantela ovom broncom upotpunio je svoju kolekciju koja ga čini najuspješnijim hrvatskim jedriličarem svih vremena. Još 1998. godine postao je svjetskim prvakom u klasi optimist, nakon čega je s Igrom Marenićem u klasi 470 osvojio 14 medalja na najvećim natjecanjima, uključujući olimpijsko zlato u Riju 2016. godine te dvije svjetske i tri europske titule.

Dvije medalje sada ima i u klasi 49er s bratom Mihovilom, a u toj kolekciji još samo fali zajedničko olimpijsko odličje. Za to će dobiti priliku već sljedećeg ljeta u Tokiju. Već sada skoncentrirani su na pripreme za te odgođene olimpijske igre.

Gradonačelnik Branko Dukić primio ih je danas u Maloj vijećnici zajedno s ocem i trenerom Edom Fantelom i iskoristio tu prigodu da im čestita na još jednom uspjehu i zadnjoj u nizu medalja na koje su nas već navikli.