Gradonačelnik Kalmeta dodijelio ugovore o financiranju projekata zaštite okoliša i razvitka otoka Gradonačelnik Kalmeta dodijelio ugovore o financiranju projekata zaštite okoliša i razvitka otoka
Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je jutros s početkom u 10 sati predstavnike udruga koje su dobile sredstva iz proračuna Grada Zadra za 2016. godinu... Gradonačelnik Kalmeta dodijelio ugovore o financiranju projekata zaštite okoliša i razvitka otoka

Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je jutros s početkom u 10 sati predstavnike udruga koje su dobile sredstva iz proračuna Grada Zadra za 2016. godinu namijenjenih financiranju projekata iz područja zaštite okoliša i  prirode, te područja održivog razvitka zadarskih otoka.

“Htjeli smo malo promovirati udruge koje rade na vrijednim projektima koji su važni za zaštitu okoliša i razvoj otoka. Mi procjenjujem da je vaš rad jako važan. Za slijedeću godinu osigurati ćemo više sredstava.” – kazao je Kalmeta.

Raspisana su bila dva natječaja, vezana uz zaštitu okoliša, te održivog razvitka otoka. Svaka udruga se mogla prijaviti s najviše tri projekta, a mogli su osvojiti od 2.000 do 10.000 kuna.

Projekte je ocjenjivali posebno oformljeno povjerenstvo, a svaka udruga je znala po kojim kriterijima će sebodovati.

Predstavnici udruga predstavili su svoje projekte, te iznijeli ukratko programe svojih udruga.

Gradonačelnik Kalmeta im je uručio ugovore o dodjeli sredstava.

20160527_100922-800x450