Gradonačelnik Kalmeta primio delegaciju Hrvatske rukometne reprezentacije!

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, pomoćnicom pročelnika i predsjednicom Športske zajednice Grada Zadra, Snježanom Jurinić i predsjednikom RK Zadar, Radom Šimićevićem, upriličio je primanje za Stručni stožer, Hrvatske rukometne reprezentacije mlađih kadeta, izbornika Petra Metličića, koordinatora za muški rukomet Ivana Balića, trenera Vedrana Ćuraka, pomoćnog trenera Igora Marjanovića, trenera vratara Venia Loserta, fizioterapeuta Dragana Marijanovića i tajnika Tomislava Lukića. Mlađa kadetska reprezentacija (igrači rođeni 2000. godine i mlađi) borave i treniraju u Zadru na drugom kontrolnom okupljanju do 25. ožujka. Ovo su prve pripreme mlade reprezentacije u Zadru, a održavaju u dvorani Mocire.

Gradonačelnik Kalmeta izrazio je zahvalnost što su naši rukometni olimpijci odabrali upravo Zadar za mjesto treniranja mladih rukometaša među kojim sigurno postoje već neki koji će biti budući prvaci i postizati veličanstvene rezultate kakve je postizala naša reprezentacija. Istaknuo je da je ovo još jedna prilika za daljnju popularizaciju trofejnog olimpijskog sporta u Zadru iako mnogi percipiraju naš grad prvenstveno kao grad košarke. Inače, čulo se na susretu, grad Zadar, Omladinski hostel na Puntamici i dvorana Mocire već su petu godinu za redom domaćini središnjeg rukometnog kampa Hrvatskog rukometnog saveza za djevojke i mladiće i potvrdili su se kao pogođena destinacija za ovakav vid rada, poglavito u ljetnim mjesecima. Ove godine središnji rukometni kamp za djevojke i mladiće, održat će se u Zadru od 11. do 29. lipnja.

– Ljudi ovdje vole rukomet i dobro ga poznaju, uvjeti nam odgovaraju i to je razlog zbog čega se iz godine u godinu vraćamo u Zadar, istaknuli su rukometaši. Također, za ove pripreme Zadar su izabrali jer je većina igrača s Juga. – Nadamo se da ćemo u Zadar dovesti i seniore, obećali su. Gradonačelnik Kalmeta poručio im je da su uvijek dobrodošli.

 

Izvor: GRAD ZADAR