Gradonačelnik Kalmeta se susreo s poduzetnicima Gradonačelnik Kalmeta se susreo s poduzetnicima
U utorak, 26. travnja, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima obišao je poduzetnike koji koriste prostore Poduzetničkog inkubatora u zgradi gradske tvrtke Inovativni Zadar na... Gradonačelnik Kalmeta se susreo s poduzetnicima

U utorak, 26. travnja, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima obišao je poduzetnike koji koriste prostore Poduzetničkog inkubatora u zgradi gradske tvrtke Inovativni Zadar na Novom Bokanjcu. Posebno su predstavljeni novi korisnici prostora, tvrtke Profectus d.o.o.Drmić j.d.o.o. i Driope Euro Consulting j.d.o.o. te zadruga Brlog.

Ovom prigodom gradonačelnik Kalmeta čestitao je poduzetnicima što su se odvažili krenuti u poslovni pothvat i poduzetničke vode te im zaželio uspjeh. – Osim turizma i prometa, budućnost gospodarstva Zadra i zadarskog kraja svakako počiva na malom i srednjem poduzetništvu stoga je neizmjerno važno poduzetnicima pružati potporu u njihovom razvoju i stvarati povoljno poslovno okruženje. Ono što mi sa svoje strane možemo napraviti je to da administracija ne bude poduzetnicima prepreka već servis i pomoć u poslovanju, naglasio je gradonačelnik.

U ime svih poduzetnika, korisnika prostora Poduzetničkog inkubatora, na potpori i suradnji zahvalila se jedna od osnivačica zadružne privovare “Brlog”, Ana Teskera koja je istaknula kako je neizmjrno poticajno raditi u jednom pozitivnom okruženju kao što je ovo koje vlada u Inkubatoru.

Direktor tvrtke, Alan Kociper, predstavio je okupljenima novi koncept poslovanja najmlađe gradske tvrtke Inovativni Zadar d.o.o. koji uz pogodnosti najma poslovnih prostora i uredskih usluga omogućuje još bolji pristup savjetodavnim uslugama, mreži mentora i potpornih institucija u RH, a sve uz najsuvremenije ICT usluge.

Nakon prezentacije uslijedio je obilazak prostora gdje će u buduće poslovati novi korisnici te susret s dosadašnjim korisnicima, djelatnicima tvrtke Dive IN, proizvođača ronilačke opreme i tvrtke Helmholtz sistemi koja se bavi proizvodnjom hardvera i softvera za sigurnost interne komunikacije industrijskih tvrtki.