Gradonačelnik Kalmeta vožnjom otvorio korištenje sustava javnih bicikala Gradonačelnik Kalmeta vožnjom otvorio korištenje sustava javnih bicikala
Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i dožupan Rudolf Dvorski otvorili su danas mogućnost korištenja sustava javnih bicikala. Gradonačelnik Kalmeta je kazao kako vjeruje da će... Gradonačelnik Kalmeta vožnjom otvorio korištenje sustava javnih bicikala

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta i dožupan Rudolf Dvorski otvorili su danas mogućnost korištenja sustava javnih bicikala.

Gradonačelnik Kalmeta je kazao kako vjeruje da će ovaj pilot projekt zaživjeti.

“Zadar je oduvijek bio grad biciklizma, imamo i dosta staza za tu svrhu. Sada će građani po povoljnoj cijeni moći koristiti bicikle i neće ih morati kupovati. Za ovaj projekt velike zasluge ima moj zamjenik, dogradonačelnik Vlakić. Vjerujem da će se s vremenom povećavati i broj punktova s biciklima.” – kazao je Kalmeta.

Grad Zadar najveći je grad u Dalmaciji koji uvodi sustav javnih bicikala najnovije generacije. Zadar je čak sedmi u Hrvatskoj koji će svojim građanima i turistima ponuditi ovaj cjenovno najpovoljniji, najzeleniji, najzdraviji i najzabavniji oblik javnog gradskog prijevoza.

Riječ je o projektu koji je u potpunosti u skladu s direktivama Europske unije te s vizijom i planovima Gradske uprave Grada Zadra vezanim uz održivi razvoj.

20160520_113309-800x450