GRADSKA UPRAVA Darko Kasap potpisao otkaz Zlatku Juriniću!

Sudskom vještaku i zaposleniku u Odjelu za graditeljstvo Grada Zadra, Zlatku Juriniću (57)uručen je otkaz.

Potvrdila nam je to Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje Grada Zadra.

“Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra na temelju članka 5. st. 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, postupajući po službenoj dužnosti donio je rješenje kojim Zlatku Juriniću, službeniku u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, prestaje služba po sili zakona 17. kolovoza 2015. godine.
Rješenje je doneseno nakon što je Grad dobio pravomoćnu presudu Općinskog suda u Zadru (2 K-319/13).” – stoji u odgovoru koji smo dobili od Ivane Dadić.

gradska uprava zadar

Podsjetimo, Juriniću je krajem srpnja potvrđena presuda kojom je na Općinskom sudu u Zadru u rujnu prošle godine osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine, s rokom kušnje od četiri godine.

Jurinić je optužen zbog lažnog svjedočenja pred Trgovačkim sudom u Zadru u kolovozu 2007. godine zbog sumnje da je tada dao lažan nalaz i mišljenje u vezi sa sporom oko stvarno izvedenih i prikazanih radova između tvrtke “Turistihotel” kao investitora i tvrtke “Invest Zadar” kao izvođača radova.
Podsjetimo, on je kao licencirani sudski vještak, angažiran od strane Trgovačkog suda, lažno svjedočio u korist “Invest Zadra”.
Time je nanio prouzročio višemilijunsku štetu tvrtki “Turisthotel”.
Izrečena mu je zabrana obavljanja dužnosti sudskog vještaka građevinske struke u trajanju od četiri godine.

Nakon toga dobio je i otkaz u Gradskoj upravi.