Grozdana Perić ušutkala Penavu: Vaš vršanjak poginuo je na Velebitu, a Vi niste bili u Vukovaru

Burna rasprava povela se danas u Hrvatskom saboru nakon prijedloga za opoziv predsjednika Vlade, koji je potaknuo Domovinski pokret, na čelu s Ivanom Penavom, a potpisom su ga poduprla 33 oporbena zastupnika.

Tijekom rasprave koja je trajala više od dva sata uz niz stanki, brojnih povreda Poslovnika i opomena, bilo je i uvredljivih komentara zbog čega je predsjednik Sabora Ivan Jandroković dijelio opomene gotovo svaku minutu.

Zanimljivu raspravu s Penavom imala je saborska zastupnica HDZ-a iz Zadra, Grozdana Perić, koja mu je nabrojala važnije uspjehe HDZ-ove Vlade na čelu s Plenkovićem, poput rasta BDP-a, na što je on odgovorio kako je nedavno spominjala 18-godišnjeg branitelja koji je poginuo na Velebitu, a poslije “dizala ručice” i podržavala one protiv kojih se on borio.

Grozdana Perić mu je odgovorila da je spominjala hrvatskog specijalca Antu Baljaka koji je poginuo na Velebitu, a bio je njegov vršnjak.

“On je poginuo na Velebitu, bio je Vaš vršnjak, a Vi niste bili u Vukovaru.” – poručila je.

Iako je odgovarao na sve replike, Penava na ovo nije imao što reći.

Podsjetimo, u njegovoj službenoj biografiji navodi se kako je rođen 1974. godine, a početkom rata izbjegao je iz Vukovara, te nastavio obrazovanje u Zagrebu, gdje je upisao i fakultet.

Nije bio sudionik Domovinskog rata. Dok se on školovao i studirao, njegovi vršnjaci su ginuli ma ratištu, uključujući i Antu Baljaka koji je u raspravi spomenut.