GUŠENJE POBUNE RODITELJA IZ ZEMUNIKA Poslat će im socijalne radnike u kuću!

Dio roditelja iz Zemunika odlučio je prošlog tjedna ne slati djecu na nastavu u Osnovnu školu Zemunik, te protestnim pismom poslanom medijima upozoriti na političko kadroviranje u školi.

Oni se, podsjetimo, protive zapošljavanju profesorice razredne nastave tvrdeći da je do njenog zapošljavanja došlo po političkoj liniji, odnosno da je osnovni kriterij politička podobnost, dok se, s druge strane, izigralo nastavnicu koja posao čeka već duže vrijeme i zaslužila ga je stručnim referencama koje je stekla.

U školu je pozvana i inspekcija, međutim, roditelji smatraju da inspektori neće utvrditi nepravilnosti budući da je zapošljavanje politički podobne nastavnice odrađeno na način da se ne krše zakoni.

Osim toga, u Zemuniku smo doznali kako će tijekom današnjeg dana biti pozvana služba Centra za socijalnu skrb, te će roditelje koji ne pošalju djecu u školu sankcionirati.

Hoće li se na ovaj način uspjeti ugušiti pobuna roditelja, ostaje za vidjeti.

Podsjetimo, slične metode nisu dale rezultate u slučaju škole u Debeljaku, kada djeca nisu pohađala nastavu sve dok nastavnica na koju su se žalili nije otišla.