HDZ izgubio općine Jasenice, Škabrnja, Lišane, Posedarje, Polača…

Veliko iznenađenje na ovim lokalnim izborima bio je poraz HDZ-a u općinama u kojima tradicionalno pobjeđuje. U prvom redu, to je Općina Jasenice, gdje je dugogodišnji načelnik Martin Baričević poražen od mladog Stipe Vulića (rezultat 460-536). Njegova lista osvojila je većinu i u Općinskom vijeću.

U Škabrnji je poražen načelnik Nediljko Bubnjar, kandidat HDZ-a i HSP-a, a pobijedio ga je nezavisni Ivan Škara sa svojom listom.

U Lišanima Ostrovičkim poražen je HDZ-ov načelnik Ivica Musić i to za svega 13 glasova od nezavisnog kandidata Zvonimira Mijića.

Što se tiče Općinskog vijeća, HDZ je dobio 205, Mijić 208 glasova, a kandidat SDSS-a Nikola Atlagić 18 glasova. Njegov glas će biti presudan u općinskom vijeću.

U Polači se očekivao povratak Viktora Prtenjače i HDZ-a na vlast, međutim građani koji su odlučili izaći na izbore odlučili su drugačije.

Tomislav Prtenjača dobio je 626 glasova, a Viktor Prtenjača 285. I u Općinskom vijeću osvojili su apsolutnu većinu.

I u Posedarju je HDZ-ov kandidat Šime Bolić poražen. Osvojio je 739 glasova, a daleko uspješniji od njega bio je nezavisni Ivica Klanac sa osvojena 1041 glasa. Njegova lista osvojila je uvjerljivu pobjedu i u Općinskom vijeću.