Heroji Vukovara dolaze u Nadin; Poklonit će se i odati počast žrtvama i herojima

U subotu, 20. lipnja, u Nadin dolaze heroji Vukovara pokloniti se žrtvi Nadina i herojima Nadina.

Program počinje u 20h.

– polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika svim Nadinskim civilnim i vojnim žrtvama: na službenom protokolu sudjeluje i Hrvatska vojska uz postrojenje svih hrvatskih ratnih zastava

– u 20:45h na igralištu osnovne škole Nadin projekcija filma “Slike iz života ratnika”

Glavni protagonist filma je pukovnik ivan Anđelić Doktor kao i pukovnik Ivica Arbanas Lipi. Važno je napomenuti kako je njihov suborac, dragovoljac obrambenog Domovinksog rata, Vukovarac Nikola Margarin porijeklom iz mjesta Korlata pokraj Nadina. I on dolazi u subotu u Nadin i prvi puta će vidjeti ove krajeve iz kojih potječe i upoznati ljude iz svoje obiteljske loze.

Među nazočnima bit će i jedan pripadnik Tigrova, dragovoljac Zvone Gelemanović kojeg je Šljivančanin iznio kao ranjenika iz vukovarske bolnice. Bit će tu i Zdenko Štefančić, također pripadnik 4. Vukovarske bojne 3. Gardijske brigade kojoj je na čelu bio pukovnik Ivica Arbanas. G. Štefančiću su 1992.g. u Borovu selu srpske paravojne formacije potpomognute JNA ušle u njegovu obiteljsku kuću te zvjerski ubili njegovu četverogodišnju kći Martinu Štefančić i njegovu majku Bernardicu Štefančić a teško ranile njegova brata Željka Štefančića.

Pozivamo sve da se u što većem broju odazovu na projekciju filma “Slike iz života ratnika” koja počinje u 20:45h ispred OŠ u Nadinu.

Ulaz je za sve besplatan, a nakon projekcije ovog iznimnog filma bit će organizirano druženje. Imat ćete svi priliku osobno se podružiti s herojima obrane grada Vukovara i Nadina. Posebno su mladi pozvani.

HVIDRA ZADAR

FB_IMG_1592520955836