Hrvatska vojska pružila potporu Domu za starije i nemoćne osobe u Zadru

FOTO Zapovjednik Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske je general Mladen Fuzul – od početka pandemije pomažu građanima. Pomagali i nakon potresa u Zagrebu. 

 

Hrvatska vojska i dalje pruža pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv koronavirusa

Pripadnici Hrvatske vojske, Opslužne bojne Zapovjedništva za potporu, u srijedu, 2. prosinca 2020. godine su pružili potporu Domu za starije i nemoćne osobe u Zadru ustupanjem 20 kreveta, u cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv koronavirusa.

Kreveti su predani Domu za starije i nemoćne osobe u Zadru za potrebe premještaja COVID-19 pozitivnih korisnika Doma, radi izoliranja od ostalih korisnika, kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa. Ova ustanova brine o 350 korisnika.

Zapovjedništvo za potporu Hrvatske vojske za provedbu ove zadaće angažiralo je ukupno dva pripadnika Opslužne bojne s jednim kombijem.

Od pojave pandemije, Hrvatska vojska je do sada na 17 lokacija, zdravstvenih ustanova i drugih civilnih institucija u Republici Hrvatskoj, pružila potporu ustupanjem potrebne vojne opreme (šatore, agregate, krevete, madrace, stolove, klupe i dr.) na kojima je bilo angažirano 326 pripadnika, te angažmanom vojno zdravstvenog osoblja.