Hrvatski Gardaland vrijedan 15 milijuna eura počinje se graditi u srijedu u Biogradu!

“Mirnovec pirotehnika” odnosno njezina tvrtka “Mirnovec park” u srijedu započinje radove na izgradnji zabavnog parka u Biogradu na Moru, vrijednog 15 milijuna eura u prvoj fazi, koji bi trebao biti otvoren najkasnije do 1. svibnja iduće godine, doznaje Poslovni.hr od direktora Mirnovec pirotehnike Franje Koletića.

“Zabavni park imati će 25 atrakcija, a namijenjen je za tri kategorije posjetitelja: djecu, obitelji i tinejdžere. Podijelit ćemo ga u tri tematske cjeline: divlji zapad, stari gusarski grad te svemir. Nudit ćemo vožnje na raznim roller-coasterima, gradimo halu za elektroničke igre, amfiteatar, a velik naglasak stavit ćemo i na vatromete, odnosno razne spektakle s pirotehnikom i vatrom. U sklopu zabavnog parka bit će i svi popratni ugostiteljski sadržaji”, kazao je Koletić.

Dodao je da se ne radi o zabavnom parku koji će isključivo nuditi vodene atrakcije.

“Bit će to prvi hrvatski zabavni park koji će podsjećati na talijanski Gardaland, odnosno na čuvene tematske parkove u floridskom Orlandu”, ustvrdio je.

Po njegovim riječima, pribavljene su sve građevinske dozvole. Park se počinje graditi u srijedu, 13. travnja, na zemljištu u vlasništvu tvrtke.

“Tih 15 milijuna eura tek je početak. Nepisano je pravilo da se takvi parkovi brzo šire nakon nekog vremena i obogaćuju se novim atrakcijama. Stoga je vrlo vjerojatno da će u zabavni park u kasnijim fazama biti još velikih ulaganja”, istaknuo je.

Požalio se da su radovi trebali krenuti prošle godine, ali ih je u tome spriječila hrvatska birokracija.

“Ovo je prvi projekt takve vrste kod nas i imali smo dosta problema s papirologijom. No sada je sve to iza nas i počinjemo s gradnjom. Radovi bi trebali biti gotovi do sljedeće turističke sezone, možda već do sljedećeg Uskrsa, najkasnije do 1. svibnja”, tvrdi  Koletić.

Građevinske radove izvodit će zagrebačka Tehnika, s tim da ukupna bruto površina parcele zabavnog parka iznosi 45.654 četvornih metara, dok će bruto površina građevina iznositi 3.978 četvornih metara.

Nadalje, vodene površine iznosit će 2.177 četvornih metara, a staze za hodanje i putevi dodatnih 17.599 metara.  Prema projekcijama Tehnike, građevinski radovi trebali bi biti gotovi do 28. veljače 2017.  godine. Atrakcije (roller coastere i slično) instalirati će njihovi proizvođači.