HSP Ante Starčevića ostvario izvrsan rezultat u Ražancu, a u Kolanu najbolje prošao HSS

Na prijevremenim izborima za načelnika, zamjenika načelnika i općinsko vijeće koji su održani općini Ražanac u Zadarskoj županiji dana 20.03.2016. HSP AS je polučio izvanredne rezultate. U prvom krugu za načelnika pobjedio je kandidat HSP AS Nikola Miletić, a za zamjenika načelnika također iz redova HSP AS Mario Dundović.

Za općinsko vijeće koje broje 13 vijećnika HSP AS je postigao apsolutnu pobjedu sa svojom samostalnom listom te je osvojio sedam vijećničkih mandata. Vijećničke mandate osvojili su Nikola Miletić kao nositelj liste te kandidati Mario Dundović, Matej Lazanja, Šime Barač, Dario Perković, Vladimir Kovačević i Ante Dundović. Pošto su prva dva kandidata pobjedili za dužnost načelnika i zamjenika načelnika dužnost općinskih vijećnika u ime HSP AS obnašat će Marijan Jeras i Jure Matak.

Što se tiče općine Kolan, najviše glasova dobio je Josip Zubović, ali nedovoljno za pobjedu. Stoga će se u Kolanu održati i drugi izborni krug, na kojem će mještani odlučiti koga žele za načelnika.

HSS je osvojio 207 glasova, HDZ 137, HSP AS 120, Lista mladih 90, a nevažećih je listića bilo 14.