Humanitarka Marjana Ikić dobiva nagradu Zadarske županije za humanitarni rad Humanitarka Marjana Ikić dobiva nagradu Zadarske županije za humanitarni rad
Odbor za dodjelu javnih priznanja danas je održao svoju 4. sjednicu te je jednoglasno odlučio predložiti Županijskoj skupštini donošenje odluka o dobitnicima godišnjih nagrada.... Humanitarka Marjana Ikić dobiva nagradu Zadarske županije za humanitarni rad

Odbor za dodjelu javnih priznanja danas je održao svoju 4. sjednicu te je jednoglasno odlučio predložiti Županijskoj skupštini donošenje odluka o dobitnicima godišnjih nagrada.

Kao što je već poznato, odlučeno je da se Nagrade Zadarske županije za životno djelo, nakon što ih potvrdi Županijska skupština, dodijele slijedećim laureatima:

– ŽELJKO KATUŠA (posthumno)

– IVICA MATEŠIĆ JEREMIJA (posthumno)

– prof.dr.sc. PAVAO PAVUŠA VEŽIĆ

Ono što je oduševilo brojne Zadrane jest činjenica da među dobitnike Godišnje nagrade Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2019. godini spada i naša sugrađanka Marjana Ikić, koja se proteklih godina istaknula humanitarnim radom.

Zajedno sa svojim prijateljima i prijateljicama bila je inicijator brojnih humanitarnih akcija, te se pomoglo mnogim osobama koje su se našle u teškoj situaciji.

Stoga nema sumnje da će ova nagrada otići u prave ruke.

Evo što je poručila :

“Ne mogu izdrzati da vam ne kazem.
Danas na dan zena dobila sam lipu vijest.
Dobila sam zupanijsku nagradu za svoj humanitarni rad.
Svi znate koliko godina moje srce luta i koliko sam se trudila svima vama javiti u mes, svakome odgovoriti i pomoci.
Nisam drukcija niti posebna samo zivim ovako i to mi cini radost.
Mozda sam mogla i vise, jer nebo mi je granica.
Sanjar koji voli svoj grad iznad svega i saslusam svakog.
Hvala mome muzu koji me trpi svih godina?, mojoj obitelji.
Hvala mojoj kumi Antonija Bašić, Jasmina Šokota Vrhovac, Suzana Bandić koja je zelila da bas ja dobijem to nesto?
Mate Lukić hvala na obavijesti i svemu.
Ovu nagradu zelim posvetiti Antoniu Jurjevicu i njegovoj mami Nevena Jurjević.
Volonteri hvala vam prepoznali ste to nesto i sve smo veci i jaci.
Sanjar je sanjar, a vrime pokaze sve lipo.
Hvala vam svima na godinama snova. ?
Idemo jos jace!!!!!!”

Podsjetimo, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom koronavirusa provođenje postupka dodjele javnih priznanja Zadarske županije u 2020. godini bilo je odgođeno Odlukom Županijske skupštine o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Zadarske županije u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije koronavirusa („Službeni glasnik Zadarske županije” broj 8/20). Ovaj postupak će se okončati zajedno s ovogodišnjim postupkom dodjele javnih priznanja, te se stoga iznimno u 2021. godini predlaže dodijeliti tri Nagrade Zadarske županije za životno djelo, te 10 Godišnjih nagrada Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2019. i 10 Godišnjih nagrada Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2020. godini.

Odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Županijska skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, a javna priznanja uručuje predsjednik Županijske skupštine na svečanoj sjednici povodom Dana županije.