HUMANITARNA AKCIJA Pomoć majci četvoro djece koja je maloljetna sudjelovala u ratu! HUMANITARNA AKCIJA Pomoć majci četvoro djece koja je maloljetna sudjelovala u ratu!
Potresna sudbina Sandre Topić iz Vinkovaca, majke četvoro djece, hrvatske braniteljice, pripadnice HOS-a, koja je u rat otišla s nepunih 17 godina, zabrinula je... HUMANITARNA AKCIJA Pomoć majci četvoro djece koja je maloljetna sudjelovala u ratu!

Potresna sudbina Sandre Topić iz Vinkovaca, majke četvoro djece, hrvatske braniteljice, pripadnice HOS-a, koja je u rat otišla s nepunih 17 godina, zabrinula je članove HSP-a Zadarske župnije, ali i HSP Primorsko goranske županije, te HSP 1861 Splitsko dalmatinske županije i Udruge HOS-a Zadarske županije, te su organizirali akciju pomoći obitelji Topić iz Vinkovaca. Njihovoj akciji su se pridružili i iz HSP-a Vinkovci. Posebno se ističe i pomoć udruženja malih trgovaca Zadarske županije i direktora Vice Brkljače te I.S.M.A.K D.O.O i direktorice Ksenije Mutić.

Uz brojne zdravstvene probleme, pravo na mirovinu i invalidnost nije ostvarila, kao ni život dostojan čovjeka. I njen suprug Mario sa svojih 37 godina također je nezaposlen, radio bi kao fasader ili ličilac te moli za bilo kakav posao. Za njenu priču doznali smo iz medija, kontaktirali je i odlučili joj pomoći. – ističe Robert Gregorić, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Zadarske županije, kao i činjenicu da ova obitelj ima neriješeno stambeno pitanje.

Sandra Topić sa svojom obitelji živi u podstanarstvu u Vinkovcima, suprug Mario samo povremeno radi, a žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka. Imaju četiri maloljetne kćeri od kojih najstarija boluje od atrofično difuznih promjena u mozgu, a ta bolest je progresivna. Majka Sandra ne može raditi jer se mora brinuti za nju i za još tri male djevojčice. Sandra je kronično umorna i bezvoljna, što i nije čudno obzirom na strašno tužnu sliku cijele situacije. Već odavno je odustala od borbe s institucijama, a ova humanitarna akcija bar na trenutak joj je priskrbila osmijeh i vratila vjeru u ljude.

Gordana Šarić