Humanitarna akcija ‘Zajedno za Nenu’ – omogućimo mu komunikaciju s okolinom Humanitarna akcija ‘Zajedno za Nenu’ – omogućimo mu komunikaciju s okolinom
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju ” Zajedno za Nenu” sa završetkom 15. veljače 2021. Cilj humanitarne... Humanitarna akcija ‘Zajedno za Nenu’ – omogućimo mu komunikaciju s okolinom

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju ” Zajedno za Nenu” sa završetkom 15. veljače 2021.
Cilj humanitarne akcije jest nabavka komunikatora za našeg volontera i člana Kluba mladih Nenu Barića s ciljem poboljšanja komunikacije i socijalne interakcije Nene s njegovom okolinom.
Neno je rođen 1985. te živi sa svojim roditeljima u Biogradu na Moru. Kao volonter i član Kluba mladih sudjeluje u mnogobrojnim aktivnostima Društva. Osim toga, svoje slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim osobnim asistentom u obilasku grada.
Nabavom komunikatora, Neni bismo povećali i opseg njegovog sudjelovanja u našim zajedničkim aktivnostima te osigurali jasnu komunikaciju s okolinom koja nije priviknuta na njegov otežani govor uzrokovan Tetraparesis spasticom – oblikom cerebralne paralize koja zahvaća i paralizira sva 4 uda te isto tako utječe i na govor. Uz komunikator Neno može jasno i razgovjetno svoje misli prenijeti svojim sugovornicima, pogotovo pri upoznavanju novih ljudi čije uho nije naviknuto na njegov izgovor. Osim direktne komunikacije, komunikator će Neni omogućiti lakšu i bržu pisanu komunikaciju s njegovim prijateljima širom Hrvatske i svijeta.
Cilj prikupljana jest 50.000,00 kuna od kojih smo već sakupili 7.523,53 kune pomoću donacija građana iz kasica GDCK Biograd na Moru. Kasice možete pronaći u Bure Centru Biograd, u FINA-i , OTP banci u Biogradu, Partner banci u Pakoštanima te u podružnicama Hrvatske pošte u Biogradu, Tkonu i Svetom Filip i Jakovu.
Uz kasice, donacije se primaju i uplatom na račun otvoren u Erste banci za potrebe humanitarne akcije. Ako želite, svoj prilog možete uplatiti na IBAN: HR1524020061500014 uz opis plaćanja ”Zajedno za Nenu” .
Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate putem e-maila: crvenikrizbiograd@zd.t-com.hr ili na broj mobitela 098 972 5991.

IMG_4567_copy_800x415

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.