HUMANITARNA VEČER Lionsi prikupljali sredstva za uređaje kojim djeca mjere šećer bez bockanja!

Zadarski Lionsi i njihovi prijatelji, također ljudi dobre volje, sudjelovali su u subotu navečer u humanitarnoj akciji za pomoć Udruzi Cukrići.

U veseloj i opuštenoj atmosferi, okupljeni u restoranu Kornat, prikupljali su sredstva za nabavku uređaja za bezbolni nadzor glukoze u krvi.

Riječ je o kontinuiranim mjeračima šećera u krvi kojima se iz upotrebe izbacuje višekratno svakodnevno bockanje, omogućuje stalna kontrola razine šećera i određuje terapija inzulinom čime se značajno utječe na kvalitetu života djece oboljele od dijabetesa.
Sudionike akcije pozdravila je predsjednica Lions kluba Zadar, Anica Košta, a riječi zahvale uputila im je Daniela Cvitanović, predsjednica Udruge Cukrići.

Osnovana prije nepunih godinu dana, ta udruga okuplja čak 25 djece oboljele od dijabetesa, bolesti koja se sve češće javlja upravo kod najmlađih. Posljednjom u ovogodišnjem nizu svojih humanitarnih akcija članovi Lions kluba Zadar omogućit će kvalitetniji život Cukrićima, a njihovim roditeljima olakšati nabavku uređaja koji nisu na HZZO listi. Sredstva za njihovu kupovinu osigurana su iz ulaznica za večeru i prodaje lutrijskih zgoditaka dobivenih donacijama te likovnih radova učenika OŠ Šimina Kožićića Benje.
Završavajući još jednu uspješnu humanitarnu godinu u kojoj su, na razne načine, pomagali potrebite, prije svega djecu i mlade, zadarski se Lionsi već pripremaju za nastavak svojih aktivnosti vodeći se izrekom – tamo gdje je potreba tamo su Lionsi.

Ohrabrenje na tom putu dobili su i od najvišeg dužnosnika hrvatskih Lionsa, guvernera Dražena Melčića koji ističe kako su u proteklih 18 godina, od kada postoje u Zadru, kroz niz akcija na raznim područjima humanitarnog djelovanja doprinijeli razvoju lokalne zajednice i pomogli velikom broju potrebitih, što je jedan od prioritetnih zadataka Lionsa.