HUMANITARNA VEČER Vaterpolisti pozivaju – pomognimo osobama s Down sindromom

Tradicionalna Noć hrvatskog vaterpola u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza ove se godine održava u zadarskom Falkensteiner Club Funimation Borik hotelu u subotu, 5. prosinca, s početkom u 20.30 sati. Najbolji trenuci hrvatskog vaterpola u protekloj godini ove će godine biti posebno emotivni, a Savez u suradnji s Udrugom za Down sindrom Zadarske županije poziva vas na nezaboravnu Večeru s porukom.

“Iznimno nam je drago da smo zajedno s projektom Večera s porukom te Hrvatskim vaterpolskim savezom u mogućnosti pozvati vas na ovo jedinstveno druženje. Sredstva prikupljena na ovom događaju bit će upotrebljena za uređivanje i opremanje prostorija Udruge!” – izjavila je Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

Gosti ove humanitarne večeri imat će priliku upoznati najbolje hrvatske i svjetske vaterpoliste. Prisustvovat će dodjeli godišnjih nagrada HVS-a te prvi vidjeti što nam vaterpolisti pripremaju u olimpijskoj 2016. godini, u kojoj brane zlato iz Londona.

“Sretni smo što zajedničkim snagama možemo pomoći Udruzi za Down sindrom. Nedavno je Hrvatska vaterpolska reprezentacija pred prepunim bazenom na Višnjiku pobijedila Rusiju. Idućeg vikenda finalisti u Zadru igraju Finalni turnir Kupa Hrvatske. Ovo je idealna prilika da nam se svi pridružite na našoj tradicionalnoj večeri te da na taj način zajedno osiguramo bolje sutra djeci s Down sindromom – štićenicima Udruge!” – izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Ulaznice za Večeru s porukom – Noć hrvatskog vaterpola mogu se kupiti na www.entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Entria po cijeni od 300 kuna.

U lipnju 2007. roditelji djece s Down sindromom osnovali su Udrugu kojom nastoje organizirano pomoći djeci u razvoju, usvajanju raznih znanja i vještina te njihovoj što boljoj integraciji u društvo. Cilj Udruge je također senzibilizacija društvene zajednice prema osobama s Down sindromom, unapređivanje zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja tih osoba u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih za Down sindrom. Udruga posebno skrbi o djeci i mladima s Down sindromom radi poboljšanja njihovog statusa; broji oko 100 članova i članica je Hrvatske zajednice za Down sindrom.