HUMANITARNI BORILAČKI SPEKTAKL U SUKOŠANU Za liječenje Valentina Babaića! HUMANITARNI BORILAČKI SPEKTAKL U SUKOŠANU Za liječenje Valentina Babaića!
Ovaj vikend će Sukošan ponuditi posebnu sportsku priredbu za sve ljubitelje boksačkog sporta. U subotu, 16.04. u 17:00 h i u nedjelju, 18.04., u... HUMANITARNI BORILAČKI SPEKTAKL U SUKOŠANU Za liječenje Valentina Babaića!

Ovaj vikend će Sukošan ponuditi posebnu sportsku priredbu za sve ljubitelje boksačkog sporta.

U subotu, 16.04. u 17:00 h i u nedjelju, 18.04., u 11:00 h, u sukošanskoj sportskoj dvorani nastupiti će Hrvatska reprezentacija mladih seniora protiv boksača Njemačke izabrane vrste i odmjeriti snage u prijateljskim dvobojima.
Ova manifestacija je prvenstveno humanitarnog karatera i prihod od svake ulaznice koja stoji 20 kn će biti namijenjen liječenju i oporavku mladoga Valentina Babaića iz Sukošana koji je proteklog studenoga teško nastradao.
Pokretač turnira je Boksački klub Zlatna rukavica, čiji je osnivač i voditelj, Edi Milošević, želio na neki način pomoći svom mladom sumještaninu i njegovoj obitelji da prebrode ovu tešku životnu situaciju te uspiju sakupiti neophodna sredstva da bi Valentin mogao nastaviti sa svojim životom i radom.

Građani još pamte humanitarne akcije za udrugu Svijetlo i priredbu u Jazinama “Ante, svi smo za te”, koju je ovaj klub nesebično postavio na noge, kao i nedavnu donaciju za socijalnu samoposlugu u Zadru.
I sam vrh Hrvatskog boksačkog saveza sa gospodinom Bonom Bošnjakom na čelu je dao bezrezervu podršku ovoj inicijativi, te je gospodin Bošnjak najavio svoj dolazak u Sukošan ovaj vikend. Predstavnike njemačke delegacije zajedno sa predsjednikom HBS-a i organizatorom priredbe, Edijem Miloševićem, u subotu će primiti načelnik općine Sukošan Ante Martinac i zaželjeti im dobrodošlicu.
Izbornik mladih seniora, Dalibor Čibarić, za ovu priredbu pozvao je najbolje hrvatske mlade boksače koji će ljubitelje boksa i sve one koji to još nisu, oduseviti svojim boksačkim performansama. Među njima su: Ivan Prskalo, Martin Gulan, Besnik Oraca, Josip Gečević, Matej Uremović, Josip Baskarad, Marko Krizanović, Petar Cetinić, Ivan Šegrt, Mateo Brekao, Leo Cvetković i Marijan Brnić.
Simbolično je das u mladi sportaši svi otprilike generacija nastradalog Valentina, te žele doprinijeti svojim nastupom što skorijem oporavku tog mladića.

 

Piše: Sandra Marelja Muić

downloadfile-10-800x450