HVALEVRIJEDAN POTEZ Restoran “Pašta&Svašta” zapošljava osobu s Down sindromom! HVALEVRIJEDAN POTEZ Restoran “Pašta&Svašta” zapošljava osobu s Down sindromom!
Poduzetnik Ivan Čapeta koji zajedno sa suprugom Ivanom drži popularni restoran “Pašta&Svašta” na Poluotoku, odlučio se na hvalevrijedan potez – zaposlit će osobu s... HVALEVRIJEDAN POTEZ Restoran “Pašta&Svašta” zapošljava osobu s Down sindromom!

Poduzetnik Ivan Čapeta koji zajedno sa suprugom Ivanom drži popularni restoran “Pašta&Svašta” na Poluotoku, odlučio se na hvalevrijedan potez – zaposlit će osobu s Down sindromom.

O tome kako je do toga došlo, u razgovoru za portal Kalelarga info kazao je:

“Već duže vrijeme razmišljam o tome, prije više od šest mjeseci kontaktirao sam Udrugu Down sindrom u Zadru, međutim nismo se uspjeli uskladiti i dogovoriti. Žao mi je što nismo ranije to napravili jer je u predsezoni u restoranu bilo manje posla te bih se u tom slučaju mogao više posvetiti toj osobi i naučiti je raditi neke stvari.”.

Čapeta je kazao kako nije želio s tim ići u medije no i to je jedan od načina da se javnost senzibilizira i da mnogi razmisle o tome da daju šansu za posao osobi s Down sindromom.

“Unatoč poteškoćama koje imaju, oni mogu odraditi neke poslove i treba im dati šansu da se osjećaju korisnima u društvu. Zato sam se odlučio na taj korak i nadam se da će se naći još ljudi koji će slijediti moj primjer.” – kazao je Ivan Čapeta.

capeta pasta