I Zadranin Antonio Munivrana spašavao 12 brodolomaca kod Seychella

Posada brod “Crystal Esprit” američke kompanije Crystal Cruises, pod zapovjedništvom Šveđanina Thomasa Larsena, spasila je na Seychellima iz uzburkanog mora 12 francuskih brodolomaca, među kojima i troje djece, izvijestio je HRT Radio Rijeka.

U toj akciji izravno su sudjelovali i hrvatski časnici: dozapovjednik Damir Rikanović iz Kraljevice te prvi časnici Antonio Munivrana iz Zadra i Zvonimir Vičević iz Kostrene. U telefonskom razgovoru dozapovjednik Damir Rikanović opisao je poduhvat.

Brod “Crystal Esprit” američke kompanije Crystal Cruises, koji se trenutno nalazi na Sejšelima s 87 članova posade i 54 putnika, zaprimio je 17. veljače u 1:27 sati poziv u pomoć s katamarana “El Diablo”.

Prijavljeno je da je katamaran nasukan i da moraju napustiti brod. Uz nepovoljne vremenske uvjete na moru, s vjetrom s istoka od 20 do 25 čvorova i valovima od 2 do 3 metra, posada broda “Crystal Esprit” je krenula u akciju spašavanja 12 unesrećenih Francuza.

Operaciju spašavanja s broda su vodili zapovjednik Šveđanin Thomas Larsen s prvim časnicima palube Antonijom Munivranom iz Zadra i Zvonimirom Vičevićem iz Kostrene, a na moru dozapovjednik Damir Rikanović iz Kraljevice s marine coordinatorom Kurtom iz Južnoafričke Republike. Gumenjak, kojim su krenuli u spašavanje, nekoliko puta se skoro prevrnuo zbog vremenskih neprilika, vjetra i visokih valova.