Iako misle da je loš kandidat, zadarski HDZ-ovci danas će podržati Longina

Za danas u 13, odnosno u 14 sati najavljeno je održavanje sjednice Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije. S obzirom na epidemiološke mjere, sastanak će se održati u dva dijela, s istim dnevnim redom. Pola članova, njih 25, doći će u 13 sati u dvoranu Krešimira Ćosića na Višnjik, a druga polovica u 14 sati.

Raspravljat će se o kandidatu za župana na predstojećim lokalnim izborima. S obzirom da je predsjednik stranke Andrej Plenković već odredio da će kandidat za župana biti Božidar Longin, onda Županijski odbor HDZ-a nema što nego donijeti odluku da se slaže.

Unatoč tome što dio članova ne misli da je Božidar Longin dobar kandidat za župana, sad je prekrasno da se izmišlja novi kandidata. Longina kao kandidata bi mogla poljuljati samo neka veća afera ili skandal zbog kojeg bi ga se stranka odrekla u zadnji trenutak, te se, kako čujemo, i na tome radi.

Podsjetimo, dio općinskih načelnika po Zadarskoj županiji smatra da je Longin loš kandidat. Neki su čak pretendirali na njegovo mjesto, smatrajući da bi bolje i časnije obavljali taj posao, ali nisu na vrijeme javno obznanili te svoje ambicije niti radili u tom smjeru.

Ima i drugih istaknutih članova stranke koji misle kako bi upravo oni bili bolji kandidati za župana nego Longin. Svi oni sada su ljuti i nezadovoljni, te se, iako ga formalno moraju podržati, ne misle “pretrgati” kako bi Longinu osigurali koji glas više, kao što su radili prije četiri godine.