IAKO OPTUŽUJE KALMETU ZA KRIMINAL Pupić Bakrač i Rubeša predložili Mijata Stanića za nagradu Grada Zadra

Gradski vijećnici Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša, ogasili su se priopćenjem za medije vezano uz predlaganje kandidata za dodijelu Nagrade Grada Zadra. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Poštovani,
nakon Vasine kompilacije diplomskog rada, istrage protiv Josipe Rimac, optužnice i istraga protiv Božidara Kalmete jasno je da je izraz katarza samo Karamarkova verbalna gimnastika.

Slučaj Božidara Kalmete nema nikakve veze sa katarzom u HDZ-u koje nikada nije bilo niti će je biti ali i te kako ima veze sa katarzom u gradu Zadru i RH.

Oni koji su nazvali stvari pravim imenom zaslužuju priznanja i počasti. Mijat Stanić je zasigurno prvi među njima.

Zbog toga smo odlučili i kandidirati ga za Nagradu Grada Zadra, za što posjedujemo i njegovu suglasnost.

GRAD ZADAR
Odboru za dodjelu javnih priznanja
23000 ZADAR, Narodni trg 1

PREDMET: PRIJEDLOG ZA DODJELU NAGRADE GRADA ZADRA

Za Nagradu Grada Zadra predlažemo Mijata Stanića zbog dugogodišnje predane borbe protiv kriminala i korupcije u HAC-u. Svojim djelovanjem dao je veliki obol u pokretanju istraga i podizanju optužnica koje su upravo u ovoj godini zahvatile i najviše rangirane dužnosnike.

Na žalost pod udarom istraga i optužnica našli su se naši sugrađani i to kao organizatori zločinačkog udruživanja čime je nanesena ogromna šteta Republici Hrvatskoj, našem gradu i svim njegovim žiteljima.

AM podržava uvođenje odgovornosti u rad lokalnih institucija, aktivno sudjelujemo u antikorupcijskim i antikrminogenim aktivnostima koje su ozbiljno ugrožavale i ugrožavaju ispravno funkcioniranje gradskih institucija. Takve politike pogubne su za grad te za društvenu klimu poštenja i odgovornosti. U radu Mijata Stanića prepoznajemo jednake napore koji su povezani sa akterima javne i političke scene našega grada.

Kako bi društvena zajednica krenula naprijed zajedno i bez podjela potrebno je raščistiti sa prošlošću. Početak tog procesa jest odavanje priznanja čovjeku koji sada je već razvidno iznoseći istinu, izlažući sebe zadužio nas.

Takvo što mogu samo zrela društva poput Njemačkog. Kod njih osobe koje su pokazale hrabrost u olovnim vremenima poput Oskara Schindlera, prema čijem životu je snimljen i film Schindlerova lista doživjele su sve počasti.

Često se pozivamo na pripadnost Europi i Europskim vrijednostima. Hoćemo li se prema ljudima koji se nesebično žrtvuju zbog humanosti i zaštite općih interesa ponašati kao Njemačka, Europski i odati im priznanje ? Ili ćemo zabijati glavu u pijesak tipično Balkanski?

Pokažimo gdje pripadamo i za koje vrijednosti se zalažemo. Dodijelimo Nagradu Grada Zadra Mijatu Staniću, odužimo se za sve ono što je učinio za naš grad i domovinu.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Ante Rubeša

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač