Igor Marenić i Šime Fantela proglašeni najboljim sportašima u 2016. godini

U HNK Zadar danas su svečano dodijeljene nagrade najboljim zadarskim sportašima u 2016. godini. Najbolji sportaši očekivano su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić.

Za godinu 2016. uvedeno je nekoliko novosti- Nagrada za najboljega trenera godine, te dvije novoutemeljene nagrade, Nagrada Mile Filipi i Nagrada Leonardo Bailo. Uvedena je i Nagrada za sportski naj događaj godine.

Zadarski list od prvoga svoga broja sad već pomalo davne 1994. godine, u svojoj uređivačkoj koncepciji, sportu i sportašima širom je otvorio svoje stranice. Sportu su uvijek pristupali kao iznimnoj društvenoj djelatnosti i uvijek isticali njegovu važnost. Promicali su i zastupali interese sporta i svih sportaša.

– u kategoriji Nada godine za 2016. taj je naslov pripao Ivanu Vrbnjaku, članu Vaterpolskoga kluba Zadar 1952.

-dobitnik Nagrade Mile Filipi je Milan Zekanović, danas umirovljeni profesor tjelesnoga odgoja.

– nagrada Leonardo Bailo pripala je plivačima Luciji Mijolović i Jurici Milinu

– najboljim Zadraninom u svijetu proglašen je Luka Modrić

– naj događajem proglašeno je polufinale Davis kupa Hrvatska – Francuska u ŠRC Višnjik

– trenerom godine proglašen je Edo Fantela

-Sportaši godine su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić

Prije samog svečanog čina nazočnima su se obratili dugogodišnji direktora Zadarskog lista i glavnog savjetnika JOJ Media House grupacije u čijem sastavu djeluje i Zadarski list Neven Klarin, glavni zrednik tog lista Šenol Selimović, gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta i župan Zadarske županije Stipe Zrilić.