Ilirija, HSTEC i Lipić d.o.o. najbolje tvrtke Zadarske županije u prošloj godini Ilirija, HSTEC i Lipić d.o.o. najbolje tvrtke Zadarske županije u prošloj godini
kupni prihodi rasli su za deset posto, isto kao i rast zaposlenih. Ovi podaci izneseni su tijekom svečane sjednice Gospodarskoga vijeća Županijske komore Zadar... Ilirija, HSTEC i Lipić d.o.o. najbolje tvrtke Zadarske županije u prošloj godini

Investicije su povećane za čak 60 posto, raste i robni izvoz koji je lani iznosio milijardu i 834 milijuna kuna.

Kriza je iza nas, i to više nije slučaj, jer rast se bilježi svake godine, gospodarstvo je u uzlaznoj putanji. Direktor županijske Gospodarske komore Denis Ikić i potpredsjednik Hrvatske Gospodarske komore za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher koji je iznio još neke pokazatelje pozitivnog trenda.

Pa zadarsko gospodarstvo u 2017. , a mi dodjeljujemo nagrade za tu poslovnu godinu, nije stajalo nikad bolje i to po svim relevantnim ekonomskim parametrima, to je uvjerljivo najuspješnija poslovna godina – istaknuo je direktor županijske Gospodarske komore Denis Ikić. 

BDP – je po stanovniku rastao sa 63 tisuće i 48 kuna na 65 tisuća i 485 kuna, čime se također prednjači u Dalmaciji – istaknuo je potpredsjednik Hrvatske Gospodarske komore za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher .

Lipić d.o.o. najbolja je u kategoriji malih trgovačkih društava, najbolje srednje trgovačko društvo je HSTEC, dok je u kategoriji velikih tvrtki Zlatnu plaketu dobila Ilirija iz Biograda.Posebno priznanje – plaketu – Kristalna kuna uručena je tvrtki LTH Metalni lijev iz Benkovcakoja ove godine nije bila u konkrenciji jer je tri godine zaredom nosila titulu naše najbolje velike tvrtke.

Dodjeli priznanja uveličali su lokalni i regionalni čelnici. Poduzetnike je razveselila najavazadarskog gradonačelnika Branka Dukića: Ono što grad Zadar planira smanjiti je komunalni doprinos za proizvodne djelatnosti i za hotelski smještaj. 

 

Izvor: HRT Radio Zadar

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.