INTERVJU Halid Bešlić: Navijao sam za Vatrene, polovici sam pjevao na piru!

Uoči velikog koncerta na Ilirijinom bazenu u Biogradu, koji se održava ove subote, popularni pjevač Halid Bešlić dao je intervju za portal Kalelarga info.

* Ovo je već druga godina za redom da nastupate u Biogradu, a prije toga ste pjevali u Viru, jednom i u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru… Dolazite li rado na zadarsko područje? Stignete li se malo i odmoriti, okupati, osunčati..?

– Skoro svake godine nastupam na zadarskom području i rado dolazim svaki put ponovno. Biograd ima posebno mjesto u mom srcu, što zbog publike, što zbog jedinstvene pozornice. Poseban je osjećaj pjevati na vodi uz lagani vjetar s mirisima mora. Na godišnji planiram nakon koncerta u Primoštenu 11.08. Nisam još odlučio gdje, ali svakako negdje na Jadranu.

* Postoji li mogućnost da snimite duet s nekim kolegom iz Zadra? U našim medijima se pisalo o tome da neki od njih pokušavaju dogovoriti duet s Vama.

S nekim svojim prijateljima iz Zadra sam razgovarao o toj mogućnosti. Za sada nemamo pravu pjesmu ali ako se poklopi to u budućnosti, naravno, zašto ne.  

* Dugi niz godina ste jedan od najpopularnijih izvođača na prostoru bivše Jugoslavije, a Vaše pjesme voli i starija i mlađa publika. Koliko je teško uspjeti u tome?

– Ne znam što bi Vam rekao, nema neki recept tu pa da po njemu radiš. Ne pjevam s ciljem da se svidim nekom posebnom, već se trudim da pjevam srcem i valjda to prepoznaju i mlađi i stariji a i pjesme su takve da se svi mogu pronaći u njima. Dok ide tako i dok mogu, pjevati ću.

* Poznati ste i po humanitarnom radu. Sudjelovali ste i u nizu humanitarnih akcija i u Hrvatskoj. Kako odabirete akcije na koje ćete se odazvati? Postoji li skupina društva prema kojoj ste posebno osjetljivi?

Ne odabirem po nekom posebnom ključu gdje ću sudjelovati, već ovisno o svom slobodnom vremenu i rasporedu. Trudim se pomoći koliko mogu. Na djecu smo svi, vjerujem, posebno osjetljivi, al općenito, ne volim pričati o svom humanitarnom radu, ne radim to zbog toga.

* Omiljeni ste pjevač brojnih naših nogometaša, nekima ste zapjevali i na svadbi, primjerice kapetanu naše reprezentacije Luki Modriću, koji je proglašen najboljim na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Jeste pratili igru hrvatske reprezentacije?

 Naravno da sam pratio. Kad me pitaju nekad zbog čega navijam za hrvatsku reprezentaciju, znam kroz šalu reći: kako ne bi kad sam ih pola oženio 🙂 A i prirodno je stanje da navijam za Hrvatsku kad se već BiH nije bila plasirala na prvenstvo.

* Posljednje dvije godine za doček nove godine pjevate u svečanoj dvorani sarajevskog hotela Hills. Tamo na doček odlaze i brojni Zadrani, ali i Splićani, Zagrepčani… Bila sam tamo na dočeku i ove i prošle godine, a parking hotela je bio prepun automobila hrvatskih registarskih oznaka. Postoji li mogućnost da ove godine nastupite u Hrvatskoj za doček?

Kako stvari stoje, i ove godine ću vjerojatno pjevati u hotelu Hills. To je jedan prelijepi hotel s velikom salom s tisuću sjedećih mjesta i super je bilo zadnje dvije godine. Što se tiče nastupa za doček negdje u Hrvatskoj neke naredne godine, ako zdravlje posluži, drage volje.

* Što nas očekuje na koncertu u Biogradu? Planirate li i prilagođujete unaprijed repertoar pjesama koji ćete izvesti?

Na koncertima uvijek pjevam svoje najveće hitove, ne volim nametati publici nešto što možda ne vole a ja eto mislim da bi trebali baš to čuti. Hitova, Bogu hvala, imam dovoljno i za dva koncerta a repertoar neki prije koncerta ne radim. S bendom sviram zajedno skoro 20 godina i toliko smo uigrani da na samom koncertu slažemo raspored pjesmu po pjesmu. Postoje i neke moje pjesme koje publika više voli u nekim krajevima u odnosu na druge pa se tu malo prilagodimo. Pozivam ovim putem sve na moj koncert u subotu na bazenu Ilirija u Biogradu. Vidimo se.

halid bešlić valentina fuzul 1024x1024

Halid Bešlić i glavna urednica portala Kalelarga info Valentina Fuzul