INTERVJU Tony Cetinski: U Biogradu nas očekuje nezaboravna večer! INTERVJU Tony Cetinski: U Biogradu nas očekuje nezaboravna večer!
Popularni pjevač Tony Cetinski održat će u petak, 3. kolovoza, s početkom u 22.30h, koncert na Ilirijinom bazenu u Biogradu, što je bio povod... INTERVJU Tony Cetinski: U Biogradu nas očekuje nezaboravna večer!

Popularni pjevač Tony Cetinski održat će u petak, 3. kolovoza, s početkom u 22.30h, koncert na Ilirijinom bazenu u Biogradu, što je bio povod za intervju s njim.

* U posljednje vrijeme rijetko nastupate na zadarskom području. Osim koncerta na bazenu u Biogradu, planirate li još koji koncert tijekom ljeta u ovom kraju?

– Prije svega iznimno me veseli i raduje predstojeći nastup u Biogradu. Bazen Ilirije je predivna pozornica i kulisa, i vjerujem kako uz takvu publiku svi zajedno možemo stvoriti jednu posebnu atmosferu, koje ćemo se dugo i sa zadovoljstvom prisjećati i prepričavati.  Moja ekipa i ja, trenutno nemamo u planu novi koncert na zadarskom području, ali nikad se ne zna.

* Kako ste zadovoljni reakcijama na album “Kao u snu”?

– Najiskrenije, sve je ‘Kao u snu’.
Od prvih komentara obitelji i prijatelja, koji su moji najiskreniji suci, do kasnijih reakcija struke, i osobno onih meni najbitnijih, publike, sve je i više nego pozitivno. Mojoj cijeloj ekipi i meni, najbitniji je stav publike, obožavatelja. Kada izađete na stage, i krenete sa prvim taktovima nove pjesme, a publika počne pjevati, onda znate, da je ono što ste napravili stvarno dobro. U izradi ovog albuma sudjelovao je velik broj iznimnih autora, prijatelja, da ih sve ponovno ne nabrajam, kojima se i ovim putem, uz moju izdavačku kuću Hit Records, još jednom od srca zahvaljujem na potpori.

* Razvija li se u dobrom smjeru karijera mladog Zadranina Jure Brkljače kojem ste dosta pomagali sve ovo vrijeme?

– Jure je prvenstveno jedan divan mladić i čovjek, a nakon toga odličan glazbenik i autor. Prvog trenutka kada sam ga čuo i vidio kako pjeva, znao sam, taj dečko ima ono nešto, što ga izdvaja, kako volimo reći, ima sve predispozicije za uspjeh, i na pravom je putu da to ostvari. Svi smo nekad bili mladi, na početcima, i potpora starijih kolega jako nam je značila. Normalno je sada kada možemo, da i mi pomognemo drugima. Osobno ta potpora mladima je nešto što me ispunjava i što mi pričinjava zadovoljstvo. Ukoliko će im ta potpora, barem malo pomoći, da dosegnu mjesto na sceni koje zaslužuju, bit ću jako sretan. Jure će mi se svakako pridružiti na pozornici u Biogradu.

* Znamo da Vas je potresla smrt glazbene legende Olivera Dragojevića. Kakve uspomene Vas vežu za njega?

– Teško je još uvijek prihvatiti, da Oliver više nije među nama, premda će vječno biti u našim mislima i srcima. Više od pojedinačnih uspomena ili događaja, u mislima mi je njegova nevjerovatna lakoća življenja, komunikacije i načina ophođenja sa drugim ljudima, prijateljima, kolegama, o pjevanju da i ne govorim. Čovjek koji je bezuvjetno dijelio svoje golemo umjetničko, ali i životno iskustvo. Bila je privilegija i čast, dijeliti istu pozornicu sa Oliverom, učiti od njega, na čemu sam mu vječno zahvalan.

* Je li teško opstati na sceni i biti stalno na vrhu kao što ste Vi?

– Sretan sam i zahvalan na svim ovim godinama iza mene. Kao i svi drugi poslovi, i ovaj zahtijeva, da čovjek radi na sebi, jer teško je trajati godinu ili dvije, a ne gotovo trideset. Publika je ta, koja me sve ovo vrijeme drži na ovom mjestu, bez koje sve ovo ne bi bilo moguće. Oni su taj pokretač, snaga, koja te tjera naprijed, da svakim danom, svakim novim nastupom, pjesmom, budeš bolji, kvalitetniji. Stoga i ovim putem, veliko hvala publici, svim tim divnim ljudima, jer ovdje sam upravo zbog vas.

* Jeste li se oporavili od teške situacije u kojoj ste bili nakon prometne nezgode koja Vam se dogodila, a kojom su se mediji dosta bavili?

– Još uvijek mi je teško govoriti o tom tragičnom događaju. To je situaciju koju ne želim nikome i nešto što će me pratiti do kraja života. Hvala mojom obitelji, prijteljima i javnosti, koji su i u tim trenutcima bili uz mene.

* Što nas očekuje u Biogradu? Jeste li unaprijed odredili repertoar pjesama?

– Očekujte neočekivano, zezam se naravno. Dio repertoara se zna, postoje jednostavno neke pjesme koje publika i posjetitelji, uvijek žele čuti, dok jedan dio ovisi o atmosferi, trenutku, čovjeka ponese, što moram priznati, moj bend obožava (smijeh).
Kako sam već spomenuo, bazen Ilirije je prava pozornica, a uz divnu publiku, to je nešto što inspirira. Znate da već duže vrijeme njegujem jedan novi, drugačiji, akustični stil, nešto što je publika odlično prihvatila. Vjerujem kako ćemo se odlično zabaviti, i ovim putem pozivam sve na jednu nezaboravnu glazbenu večer pod zvijezdma, a ja ću zauzvrat pokušati dati ono najbolje što znam, da svi zajedno uživamo.