INTERVJU Upoznajte bolje prekrasnu Antonelu Zupčić, finalisticu Miss Universe Hrvatske!

U Zagrebu će se 15. travnja održati Miss Universe Hrvatske 2016., a za titulu najljepše natjecat će se 20 finalistica, među kojima je i prelijepa mlada Zadranka Antonela Zubčić. Već i službena objava da je ušla među 20 najljepših, obradovala je brojne naše sugrađane, koji se nadaju da bi ove godine Zadar mogao imati Miss Universe Hrvatske.
To je bio povod za intervju s Antonelom.
Recite nam nešto više o sebi? Koju školu ste završili, studij?
– Pa evo prvo da se predstavim, moje ime je Antonela Zupčić, imam 26 godina i iz Zadra sam. Kvart u kojem sam odrasla je Belafuža i uvijek joj se rado vratim. Nakon završenog matematičkog smjera gimnazije Jurja Barakovića, odlučila sam se za studiranje u Zagrebu, gdje sam upisala Građevinski fakultet.

antonela zupcic 3
Podrška obitelji i prijatelja jako joj je bitna.

Nedavno sam diplomirala na smjeru „Konstrukcije“, no kako se trenutno bavim pripremama za izbor, struka je na čekanju. No, jednog dana se vidim u nekom projektantskom uredu ili kao sudski vještak za građevine i procjenu nekretnina.
Svakako planiram ostati u Zagrebu, koji mi je jako drag. Tu sam stekla širok krug prijatelj i osjećam se kao doma.
Kako ste se našli u svijetu mode, kakvo iskustvo u modnom svijetu imate iza sebe?
-Još od malih nogu mi je svijet mode zanimljiv i privlačan, al nikad nisam imala dovoljno hrabrosti upustiti se u takvo što.
S 14 godina sam krenula u školu manekenstva u Zadru, ali se nisam dugo zadržala jer mi je tada škola bila prioritet. Dolazak u Zagreb me nekako ohrabrio. Prije je svijet mode i manekenstva bio nešto daleko, nedostižno, a tada mi se, s obzirom na toliki broj modnih blogova, društvenih mreža i domaćih, mlađih cura sve učinilo nekako bližim.
Odlučila sam se okušati kao model za svoj gušt i sad sam član Midikenn model managmenta u Zagrebu, model sam za reklame. Njihov sam član već evo treću godinu, a moj agent Sayon Bangoura velika mi je pomoć u ovom svijetu.
Uzeo nas je pod svoje i prema nama se odnosi kao da smo svi jedna velika obitelj.

antonela zupcic 2
Antonela je diplomirala na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

Kako ste se odlučili prijaviti na natjecanje za Miss Universe? Kakva su Vaša očekivanja?
– Uvijek sam pratila izbore za miss, emisije poput Germany’s next top model, Victoria’s secret revije, divila se poznatim manekenkama i missicama i priželjkivala biti na njihovom mjestu. Sada sam odlučila istupiti iz svojih okvira i pokušati ostvariti svoje snove. Što se tiče očekivanja, nisu velika. Imam diplomu u ruci, sigurno mjesto na burzi ha ha i osmijeh na licu, što mogu izgubiti?
Ako pobijedite, u kojem smjeru će se razvijati vaš život?
-Pa to ćemo još vidjeti, ne volim razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo. Kad se nešto stvarno dogodi, tada djelujem. Kao što sam prije rekla, nemam velika očekivanja jer se radije razveselim nego da se razočaram. Moj moto.

Može li se pristojno živjeti od honorara koji u Hrvatskoj zarađuju osobe koje se bave modom, manekenke top modeli i slično?
– Mislim da može, iako još uvijek nisam kompetentna o tome govoriti. Zapravo, ne smatram da honorar ovisi striktno o vrsti posla kojom se netko bavi. Moja teorija je da se u svakom poslu treba maksimalno truditi, istaknuti i žrtvovati. Koliko daš sebe u to, toliko će ti se i vratiti.

Antonela Zupcic 600x880
Zadrani priželjkuju da nova Miss Universe bude iz Zadra

Biste li bili spremni odseliti se iz Hrvatske radi posla?
– Naravno. To mi je velika želja. Razmišljala sam i o odlasku u Njemačku, vezano za građevinsku struku. Želim proširiti svoja znanja i usavršiti se u tome. Prema iskustvima drugih, Njemačka pruža puno pogodnosti za nas građevinare. Želim proputovati što više i upoznati druge kulture, a ako se pruži kakva poslovna prilika u modelingu, zašto ne. Treba spojiti ugodno s korisnim.

Kad se osvrnemo unatrag, koja naša missica ili manekenka je ostavila na Vas poseban dojam?
– Helena Šopar. Ona mi je uzor. Predivna je.
I ako može poneko privatno pitanje? Kako je vaša obitelj reagirala na odluku da se prijaviti na natjecanje za miss?
– Prijavila sam se bez pitanja i obavijestila ih da sam u finalu. Roditelji su bili poprilično iznenađeni, nije im bilo ni na kraj pameti da bi se mogla prijaviti na takvo što.
Sve sam odradila u tajnosti, ni najbliži prijatelji nisu ništa sumnjali. Sada su svi uz mene, velika su mi podrška i jedva čekaju finale.
Jeste li u vezi ili slobodni?
– Trenutno sam slobodna. Mislim da je jednostavnije „preživjeti“ u svijetu mode i manekenstva kad si solo igrač, odlučila sam iskoristiti priliku.