INTERVJU Željko Bebek: Na Višnjiku nas očekuje koncert za pamćenje! INTERVJU Željko Bebek: Na Višnjiku nas očekuje koncert za pamćenje!
U subotu, 27. listopada, u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održat će se spektakularan koncert legendarnog Željka Bebeka. To je bio povod za... INTERVJU Željko Bebek: Na Višnjiku nas očekuje koncert za pamćenje!

U subotu, 27. listopada, u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održat će se spektakularan koncert legendarnog Željka Bebeka. To je bio povod za intervju s njim.

* Imali ste niz koncerata na našem području; od Škabrnje, Biograda, Poličnika, pa do Vira i svi su bili odlično posjećeni, a zabava i atmosfera iznad svih očekivanja. Je li Vas iznenadio toliki interes publike?
– Odvijek uživam u koncertima u Zadru i njegovoj lijepoj okolici. I ljeti i zimi, atmosfera na koncertima je za pamćenje. Tako će siguran sam biti i u dvorani Krešimir Ćosić 27. listopada. Nadam se da će na koncert doći i otočani kojih je uvijek i bilo.

*Publika na Vašim koncertima uistinu je raznolika i svih dobnih skupina, a posebno puno ima mladih osoba. Kakav je osjećaj kad vidite tinejdžere kako pjevaju pjesme nastale desetljećima prije njihova rođenja?
– Drago mi je da sam ujedinio sve generacije, da im je svima bliska glazba koju prezentiram sve ove silne godine. Posebno se radujem mladoj publici, jer uvijek daju svu količinu energije u prvim redovima pored pozornice i prenose je na cijeli auditorijum. Naravno da su i za mene inspirativni. Zbog njih oslobađam i zadnji atom snage. Želim uvijek ostaviti vesela nasmijana lica puna ljubavi i osmijeha.

3. Znamo da i privatno rado dolazite u Zadar, te da je Vaša supruga Ružica sudjelovala u humanitarnoj utrci Wings for life. I Vi nerijetko i bez pompe pomažete onima kojima pomoć treba. Koliko Vam je teško odlučiti se kojim humanitarnim akcijama ćete se odazvati, a kojima ne?
– Wings for life je jedan vrlo lijep način iskazivanja ljubavi prema potrebitima i u tome vec nekoliko godina učestvuju i Ružica i djeca. I u 2019. se obiteljski spremamo biti tog dana u Zadru. Naravno, rado se odazovem na svaku dobro organiziranu akciju, kad god mi to prilike dozvole.

* Na nekim koncertima, pa i ovog ljeta u Viru, na pozornici Vam se pridružio sin Zvonimir. Hoće li nastupiti i na Višnjiku? Raduje li Vas njegov interes za bavljenje glazbom?
– Prije četiri godine moj sin Zvonimir, upisao je gitaru i pjevanje na rock akademiji u Zagrebu, na moje veliko zadovoljstvo. Sada je već redovan gost na svim mojim koncertima, na oduševljenje tinejdžerske publike pa se i on naravno jako raduje koncertu u Zadru.

* Poznato je da imate mlađu suprugu i malodobnu djecu. Kći Katarina još pohađa osnovnu školu. Je li teško pratiti njihov tempo ili naprotiv – daju Vam energiju i pomlađuju Vas?
– Moja mlada supuga jako mi pomaže na sve moguće načine i zajedno s djecom predstavljaju moju veliku motivaciju. Velika su mi potpora, bez njih bi sve bilo puno teže ili čak nemoguće.

6. Baš duet s legendarnim Oliverom Dragojevićem “Ako voliš ovu ženu” postao je veliki hit. Koliko Vas je potresao njegov odlazak? Je li Vam teško pjevati tu pjesmu na koncertima?
– Ostalo je lijepo sjećanje na dugogodišnje poznanstvo, na puno lijepih susreta na pozornicama. Posebno na duet kojeg smo u toj prelijepoj pjesmi dali maksimalno i učinili je, već mogu reći, nezaboravnom ili evergrinom. Ostalo je i malo tuge koja često zaustavi riječ u grlu…

* U karijeri dugoj više od četiri desetljeća imali ste velik broj hitova. Kako odaberete što ćete pjevati na nekom koncertu? Prilagođujete li se publici ovisno o području održavanja koncerta ili imate standardan repertoar?
– Publika je ta koja nevidljivom rukom napiše želje od kojih onda napravim odabir i redoslijed. Da, na koncertima kao što će biti ovaj veliki u Zadru, koji traje tri sata, lista je proširena i na one pjesme koje ne stanu u redovne dvosatne koncerte. Naravno, pjesme će zvučati još ljepše i neponovljivo jer nam se na veliku pozornicu na Višnjiku pridružuje i šest vrhunskih glazbenika, po tri u gudaćoj i puhačkoj sekciji. Violina, viola i čelo pa truba, trombon i saksofon. I još dvije djevojke u pratećim vokalima. Uz moj klasični rock band, jake su r’n’r snage za veliki rock happening.

* Koje Vaše pjesme su Vama osobno najdraže?
– Teško je nabrojati koje su pjesme favoriti, ali mogu priznati da uvijek jako uživam pjevajući balade iliti blues.

* Koliko će trajati koncert na Višnjiku? Hoće li biti koji gost iznenađenja? 
– Svaki pjevač se trudi napraviti nezaboravan ugođaj publici koja će pratiti koncert. Trudit ću se da svi sa Višnjika izađu sretni što su bili dio koncerta. Tako ću i sam biti sretan i zadovoljan što sam ponovo bio u Zadru.

* Za kraj, što biste poručili našim čitateljima uoči koncerta?
– Želim da u u dvorani Krešimir Ćosić 27. listopada zagrmi «Ono nešto naše». Voli vas sve Bebek…

zeljko bebek _800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.