Irena Dragić: Troši se novac za prskanje, a komaraca ima sve više

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra, vijećnica Irena Dragić upozorila je na problem komaraca koji muče veliki broj građana.

Naglasila je kako je pratila raspored po kojem ih se prska, ali da nakon toga umjesto da ih je manje – ima ih više.

“Prijašnjih godina kada bi se prskalo komarce, onda ih barem 10 dana nije bilo ni vidjeti, a sada ih nakon prskanje ima još i više.” – naglasila je Dragić.

Osim toga, primjetila je da su prije djelatnici tvrtke koja zaprašuje komarce temeljito prolazili ulicom i prskali, a sada kao da protrče i zapravo ne naprave ništa.

Replicirao joj je vijećnik Duško Vuković međutim nije kazao ništa korisno. Samo je podsjetio da je i ranijih godina istupala za govornici na temu komaraca.

Međutim, Irena Dragić je iznijela problem koji muči brojne građane Zadra, koji u grupama na Facebooku upozoravaju kako je dezinfekcija beskorisna, te da je upitno provodi li se na ispravan način, s obzirom da komaraca ima sve više.

Zbog ovog problema nezadovoljni su i turisti.

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, našalio se da možda i komarci prate raspored dezinsekcije po kvartovima, pa se sklone dok ne prođe opasnost.