IRONIJA MLADIH HNS-OVACA: Radimir Čačić je vjerojatno stvorio i svemir!

Potaknuti izjavama predsjednika Narodne stranke – reformisti Radimira Čačića, koji je sklapajući koaliciju s Ivom Josipovićem izjavio kako su ‘svi dobri projekti Milanovićeve Vlade realizirani u prvoj godini mandata, kada je on bio njezin prvi potpredsjednik’ te kako je s te pozicije riješio pitanje brodogradnje, dao naputke za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata i stao iza Linićeva projekta fiskalizacije, Mladi HNS-a odlučili su reagirati u sklopu svoje Ljetne kampanje.
„Odlučili smo objaviti stvar koja je vjerojatno novost hrvatskoj javnosti, a to je da je Radimir Čačić vjerojatno stvorio i svemir, da je zaslužan za pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu i da je vjerojatno zaslužan i što je Hrvatska, evo, nakon dugog niza godina izašla iz recesije“, rekao je predsjednik Mladih HNS-a Ivan Gulam na konferenciji održanoj u prostorijama zadarskog HNS-a.
„Nije istina da je upravo on riješio problem brodogradnje, istina je da ga je dodatno zapetljao svojim svađama. Osoba koja je riješila problem i pomogla da hrvatska brodogradnja napokon krene naprijed je aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak“, istaknuo je Gulam. Dodao je kako ni s legalizacijom bespravno izgrađenih objekata Čačić nije imao dodirnih točaka. „Taj je projekt započeo Vrdoljak kao ministar graditeljstva i prostornog uređenja, a uspješno ga je nastavila i provela ministrica Anka Mrak Taritaš“, nastavio je. Projekt fiskalizacije, dodao je, još je manje Čačićeva zasluga, jer s bivšim ministrom financija Slavkom Linićem, kako su mediji i izvještavali, nije ni komunicirao.
Poručio je kako su Mladi HNS-a pročitali program novopečene koalicije Čačić-Josipović, u kojem, istaknuo je, nema mjesta mladim ljudima. Ocijenio je da je riječ o dvojcu bez kormilara, a dobro je poznato da brod bez kormilara ne može nikud. Taj program skraćeno možemo nazvati ‘Čačić i Josipović u Sabor’ jer je njihov jedini interes osigurati sebe i svoje pozicije, zaključio je Gulam.
Mladi HNS-a u Zadru borave u sklopu jednotjedne Ljetne kampanje tijekom koje predstavljaju svoj novi program sa stavovima i zalaganjima svojih članova. Kampanja traje od 17. do 23. kolovoza 2015. godine, a u tom će razdoblju Mladi HNS-a posjetiti više gradova i to prema sljedećem rasporedu: 17.8. – Dubrovnik, Opuzen; 18.8. – Split, Šibenik; 19.8. – Zadar, Gospić; 20.8. – Pula; 21.8. – Rijeka; 22.8. – Čakovec, Varaždin i 23.8. – Koprivnica. Sve završava 11. Ljetnom školom Mladih HNS-a pod nazivom „Running an organisation – a marathon of skills and competences“, koja se održava u suradnji s nizozemskom partnerskom strankom VVD-om od 27. do 30. kolovoza u hotelu Sirena, na otoku Hvaru.