Ist spreman za plivački maraton “Oko Benušića”

Nakon išćanske fešte – Gospe od Sniga, koja se slavi 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti, kolovoz na Istu nudi nova ljetna događanja.
U subotu, 8. kolovoza, održava se osmo izdanje plivačkog maratona “Oko Benušića – Ist 2015.”, na kojemu se očekuje preko rekordan broj maratonaca – plivačica i plivača, iz Hrvatske i nekoliko europskih država.

Zahvaljujući odličnoj organizaciji prethodnih plivačkih maratona na Istu,  išćanski maraton uvršten je u utrku za bodovanje za Kup Hrvatske. Bodovanje utrke za Kup Hrvatske išćanski maraton svrstava među deset najvažnijih plivačkih maratona u državi.

Osim toga, Ist je daleko najmanje mjesto u Hrvatskoj koje organizira plivačku utrku na ovakvoj razini, a sama staza maratona duga 4.200 metara. Start je na plaži Pocrikvo pa oko otočića Benušića i natrag. Od ostalih specifičnosti, treba istaknuti da je more izuzetne čistoće, struje i vjetrove su minimalni. Uz to, od samog starta do cilja utrke vidi se morsko dno. Po završetku utrke, išćanski kuhari tradicionalno pripremaju brudet od ugora, koji su ulovili otočni ribari.

Više o utrci ima na stranicama www.maratonist.com