Iva Bencun izabrana za novu direktoricu Turističke zajednice grada Zadra

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća TZ grada Zadra za direktoricu Turističke zajednice grada Zadra jednoglasnom odlukom izabrana je gospođa Iva Bencun na mandatno razdoblje od četiri godine. Tim povodom iz Turističke zajednice grada Zadra poslali su priopćenje koje objavljujemo u nastavku.

“Prilikom predstavljanja kandidata relevantno mjerilo i kriterij za izbor i imenovanje direktora turističke zajednice, naravno uz formalne uvjete, bila je prezentacija četverogodišnjeg programa rada i razgovor članova Turističkog vijeća s kandidatima. Iva Bencun, temeljem svog dugogodišnjeg rada i djelovanja u turističkoj agenciji, istaknula je potrebu jačanja agencijskog segmenta za organizirane grupe gostiju u pred i post sezoni. Gđa Bencun se istaknula poznavanjem lokalne kulture i značajki s naglaskom na angažiranje i suradnju s lokalnim dionicima kao ključnom strategijom za uspješno upravljanje i potencijalima destinacije i Turističkom zajednicom, uvažavajući podjednako sinergijsko djelovanje s javnim i privatnim sektorom. Predstavila je jasnu viziju, nove ideje za valorizacijom novih lokacija te potrebu za poboljšanjem postojećih, kao i uvođenja novih turističkih proizvoda i inovativnih ideja s ciljem jače destinacijske konkurentnosti u okvirima održivog razvoja.

Nadalje, nova direktorica TZ grada Zadra aktivno se služi s četiri strana jezika te je u sklopu predstavljanja programa pokazala zavidne komunikacijske vještine, koji su preduvjet za učinkovitu suradnju s partnerima i predstavljanje na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Osim agencijskog poslovanja, razumijevanja segmenata tržišta, distribucijskih kanala, tržišta gostiju te marketinških alata za promociju destinacije, ima hvalevrijedno iskustvo u organizaciji događanja. Nositeljica je više projekata koji su se uspješno organizirali i etablirali te predstavljaju jedan od motiva dolaska u našu destinaciju, a za dio projekata i događanja angažirana je u drugim destinacijama.

Ovim putem zahvaljujemo svim kandidatima koji su se stavili na raspolaganje i iskazali interes za vođenjem TZ grada Zadra, a novoj direktorici želimo puno uspjeha u budućem radu.”