IVAN AČ: Ginekolog se smijuljio sa sestrom, a ja 12 sati očajavao hoće li mi žena i beba preživjeti!

Nakon što smo jutros objavili članak o incidentu koji se dogodio u čekaonici zadarskog rodilišta, redakciji se javio otac koji je razbio staklo na vratima i ispričao što se dogodilo.

“Ne opravdavam svoj postupak, ali želim pojasniti što i kako se dogodilo i zašto sam bio nervozan.
Suprugu sam doveo u 7 sati ujutro u rodilište i cijeli dana proveo u čekaonici zajedno sa punicom i članovima obitelji. Nitko nam nije ništa htio reći, nismo imali nikakve informacije osim da nije još rodila. Brinuli smo se jer je supruga sitne tjelesne konstitucije, a beba velika. Plašili smo se i strepili da nešto nije pošlo po zlu.” – prisjetio se Ivan Ač dodajući kako su pored njih u čekaonici prolazili liječnici i medicinske sestre, ali nitko im nije ništa govorio.
“Bio sam pod stresom, svašta se događa, čujemo zastrašujuće priče, poput ove iz vinkovačke bolnice. Poludio sam kad je liječnik prošao pored nas smijuljeći se s nekom sestrom, a na moje pitanje što mi se događa sa ženom odgovorio “ili će roditi ili neće” i ušao unutra. Tad sam poludio i udario vrata za njim, a staklo je puklo.” – kaže Ivan dodajući kako nije htio raditi incidente, te da mu je žao ako je nekoga ovim činom uznemirio.
“Pogrešno je napisano u medijima da se to dogodilo u rađaoni. Nije nego ispred. Nisam uznemiravao trudnice nego samo htio znati nakon 12 sati što mi se događa sa ženom. Punica je plakala u strahu za nju i to nisu okolnosti u kojima možeš biti priseban. Tek nakon što se to dogodilo, oni su se posvetili mojoj ženi, te je obavljen porod. Sin mi je rođen zdrav, ima 4,100 kg, a i žena je hvala Bogu u redu.” – kazao je za portal Kalelarga info Ivan Ač.