IVAN SAMUBUNJAK: Dogradonačelnika Biograda i vrh HDZ-a prijavit ćemo za zlouporabu položaja i ovlasti!

Podnošenje kaznene prijave za zloupotrebu položaja, ovlasti i nepripadno stjecanje imovinske koristi protiv biogradskog dogradonačelnika Marijana Stopfera i vrha biogradskog HDZ-a, koji je, prema njihovom mišljenju, štitio i zataškao ovo potencijalno kazneno djelo, tema je konferencije za medije koju su za sutra sazvali članovi HDSSD-a (Hrvatskog Demokratskog Slobodarskog Saveza Dalmacije), na čelu s Ivanom Sambunjakom.
Konferencija će se održati u hotelu Kolovare s početkom u 09:30 sati.

Više detalja o kaznenom djelu za koje optužuje biogradskog dogradonačelnika, za portal Kalelarga je iznio Ivan Sambunjak.
“Stopfer je dugovao poveći iznos za vodu i komunalu naknadu, koji nije plaćao, dok su drugim građanima ovrhama i prisilno naplaćivani računi. Kada se to otkrilo, slučaj se pokušao zataškati na način da se spominjalo da je Stopfer potpisao zadužnicu. Kao gradski vijećnik zatražio sam na uvid tu zadužnicu, temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, koji propisuje da je rok za davanje informacija dva tjedna. Otada je prošlo šest mjeseci, a oni nisu dali ništa na uvid. Iz toga se nameće zaključak da se krši zakon i zloupotrebljava položaj i ovlasti.” – kazao nam je Sambunjak dodajući kako će od nadležnih institucija, DORH-a i USKOK-a, tražiti da ispita ovaj slučaj i utvrdi je li i u kojoj mjeri bilo kršenja zakona.