IVICA ARBANAS: Dosta nam je izrugivanja i omalovažavanja branitelja!

Predsjednik HVVIDR-e Zadar, Ivica Arbanas, poslao je priopćenje javnosti koje objavljujemo u cijelosti.

“Potaknuti zbivanjima u domovini zadnjih nekoliko dana, mi hrvatski branitelji zadarske HVIDR-e dužni smo iskazati svoj stav.
Sve ovo vrijeme sa zebnjom smo gledali što političke elite čine i kako sustavno uništavaju svaku mogućnost da naša domovina napreduje i razvija se kao demokratska i slobodna država.

Pogotovo zadnje četiri godine kada se sustavno vrijeđaju hrvatski branitelji i svakodnevno omalovažavaju i nazivaju primitivnima i neukima svi oni koji se ponose svojim hrvatskim rodom, kulturom i poviješću i pokušavaju ukazati na jačanje četništva u Hrvatskoj.

Kad se naša himna na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Pupovčevim novostima izruguje u „Lijepoj našoj haubici“ -u Hrvatskoj nitko od mjerodavnih ne reagira.

Kada se u srcu Zagreba na Cvjetnom izvodi četnički performans – nitko ne reagira.
Ali kad Hrvati nazovu četnika imenom četnik i prikažu snimku srpskih „svećenika“ kako pjesmom veličaju kokardu i popa Đujića i s punim pravom se pitaju kamo to vodi, za velike dušebrižnike ljudskih prava i demokrate raznih udruga civilnog društva – to je govor mržnje!
Ta demokratska javnost na čelu s Mirjanom Rakić zabranjuje na tri dana rad televiziji Z1 jer se usudila pokazati hrvatskoj javnosti istinu.

I kad nekoliko tisuća Hrvata demokratskim putem u prosvjedu izražava svoje nezadovoljstvo dvostrukim mjerilima – bivši premijer Zoran Milanović naziva ih filofašistima, filonacistima i ustašama.

Da su hrvatski branitelji fašisti i nacisti, kako ih vi gospodine Milanović nazivate, vi dana ne biste djelovali u hrvatskoj državi.

Upravo ste vi dokaz da u Hrvatskoj nema ni nacista ni fašista.

Gubitak izbora, unutarstranačke trzavice i svoj opstanak u SDP-u rješavajte na drugi način, a ne kao do sada preko naših leđa.

Danas, kad Hrvatska ima novu šansu za gospodarski napredak, kada je na dobrom putu da postane uljuđena zemlja iz koje se neće iseljavati u potrazi za boljim životom, vi gospodine Milanović i vaša bratija najveća ste prepreka tom napretku.

Predsjednik Udruge
HVIDR-a Zadar :

______________
/ Ivica Arbanas /