IVICA ARBANAS (HVIDRA ZADAR): Srbi i dalje vrše agresiju na nas i treba ih zaustaviti!

Predsjednik Hvidre Zadar, Ivica Arbanas, poslao je priopćenje za javnost, odnosno orvoreno pismo tehničkom premijeru Tihomiru Oreškoviću. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Ovih se dana treba održati Croatia summit u Dubrovniku na koji ste, među ostalim državnicima, pozvali i premijera Srbije Vučića.

Ponašanje Vučića, ne samo u zadnje vrijeme, nego kontinuirano od postanka neovisnosti Hrvatske države, u odnosu na Hrvatsku državu zgraža svakog poštenog, ne samo Hrvata, nego i svakom građanina RH.
Tim više jer naša politička vlast nema adekvatan odgovor u zaštiti svojih građana od ove nove i sofisticirane agresije Srbije na našu Domovinu i njene najvjernije sinove, branitelje, koji su krvlju platili njenu slobodu.

Odkud Vam pravo,gosp. tehnički premijeru da tolerantno promatrate i ne reagirate i pozivate na ovaj summit dokazanog velikosrpskog agitatora, koji je još za vrijeme Domovinskog rata počeo agresiju na RH , a koja se ovih dana nastavlja na Srbima svojstven način : lažima i izokretanjem istine?

1995. godine Vučić je u vatrenom govoru u okupiranoj Glini okupljenima obećavao da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje ustaška vlast nikada više neće moći doći.
Radikali su tijekom rata imali paravojne formacije u Hrvatskoj u kojoj su sijali smrt, a Vučić je, zajedno sa Šešeljem i Nikolićem često obilazio okupirana područja i širio mržnju .
Ne samo kao mladić, taj isti Vučić je na javnom mjestu i 2000. godine govorio kako Srbi hoće samo ono što je njihovo-srpsko, a to jesu Karlobag i Ogulin i Virovitica i sve te srpske zemlje.
Jer ova nova politika samo je nastavak velikosrpske agresije iz 1991. g. , samo novim sredstvima.

Pozivamo Vas , gospodine Orešković da zaštitite nacionalne interese i da nađete adekvatan odgovor na ovu agresiju Srbije prema Republici Hrvatskoj, umjesto što im šaljete pozivnice!”
Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar :
_____________________
/Ivica Arbanas /