Iz dostavnih vozila ukradena 22 paketa; Osumnjičen 43-godišnji Zadranin

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za tri krađe poštanskih paketa iz vozila ovlaštenih dostavljača.

Nakon što je jučer, 28. ožujka oko 14.45 sati zaprimljena dojava dostavljača dostavne službe da mu je nepoznata muška osoba u Novogradiškoj ulici iz nezaključanog službenog vozila otuđila 4 paketa koje je trebao dostaviti krajnjim primateljima, policijski službenici su ubrzo u službene prostorije doveli muškarca u dobi od 43 godine kojeg se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, također ga se sumnjiči da je s ciljem ostvarivanja nepripadne materijalne koristi, istog dana u jutarnjim satima u Ulici Akcije Maslenica iz nezaključanog vozila druge dostavne službe otuđio 11 paketa za dostavu kao i da je prošli tjedan, 24. ožujka u popodnevnim satima na predjelu Voštarnice iz nezaključanog dostavnog vozila otuđio 7 paketa za dostavu.

Jedan dio otuđenih poštanskih paketa pronađeno je odbačeno i otvoreno na području Arbanasa.Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjaka, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava u redovnom postupku.