IZ SDP-a ZADAR UPOZORAVAJU: Obiteljsko nasilje nije privatni problem!

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Gradski odbor SDP-a poslao je priopćenje za medije koje objavljujemo u cjelosti.

“Hrvatski sabor  proglasio je 22. rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tri ubijene žene za vrijeme brakorazvodne parnice na zagrebačkom Općinskom sudu 1999.godine.

Šesnaest godina prisjećamo se dviju žena koje su samo radile svoj posao i treće, koja je željela prekinuti začarani krug obiteljskog nasilja,  kao i svih žena koje su imale nesreću živjeti s nasilnicima.

Svjesne smo činjenice kako živimo u društvu u kojem nikada nisu bile potrebnije istinske vrijednosti socijaldemokracije; solidarnost, ljudska prava, sloboda, tolerancija i ravnopravnost. I izbjeglička kriza s kojom se Republika Hrvatska suočava ovih dana potvrđuje tu tezu.

U duhu toga, na ovaj Dan, možemo još jedanput upozoriti na činjenicu da obiteljsko/partnersko nasilje nije „ privatni problem “.

Zato budimo odgovorni prijatelji, susjedi, rođaci i prijavimo nasilje!

Na ovaj Dan još jedanput pozovimo na stvaranje kvalitetnijeg zakonodavnog okvira i  implementaciju zakonodavnih propisa na terenu.

U  ime svih žena koje su stradale od nasilnika kao socijaldemokratkinje ćemo se i dalje boriti za jačanje pravne države,  zaštitu žena,  odsustvo bilo kakvog nasilja i za ravnopravnost.”