IZBORI U HDZ-U Biraju između mladog i energičnog Ćurka i umornog Kalmete! IZBORI U HDZ-U Biraju između mladog i energičnog Ćurka i umornog Kalmete!
U nedjelju će se održati unutarstranački izbori u Županijskom odboru HDZ-a, a snage će odmjeriti dvojica kandidata za predsjednika – mlad i energičan, te... IZBORI U HDZ-U Biraju između mladog i energičnog Ćurka i umornog Kalmete!

U nedjelju će se održati unutarstranački izbori u Županijskom odboru HDZ-a, a snage će odmjeriti dvojica kandidata za predsjednika – mlad i energičan, te pun samopouzdanja Tomislav Ćurko i opterećen aferama, umoran i pod teretom USKOK-ove optužnice Božidar Kalmeta.

Ovih dana u stranci vlada velika nervoza, održavaju se sastanci, traže garancije i obećanja, i to uglavnom u Kalmetinom timu.

On je, u strahu za svoju poziciju, protekla dva mjeseca odrađivao velik posao, birao delegate koji će imati pravo glasa na izbornoj skupštini i pripremao se za izbore.

S druge strane, Tomislav Ćurko je tek nedavno najavio da će se kandidirati, a u njegovim medijskim istupima ne nazire se nikakva nervoza.

Uvjeren je da je došlo vrijeme za promjene, za nove ljude, neopterećene aferama, te da je članstvo HDZ-a toga svjesno, budući da i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko to neprestano ponavlja.

Nitko ne osporava Kalmeti da je godinama dobro vodio HDZ, pa ni Ćurko.

Na svim izborima do sada na ovom području HDZ je pobjeđivao, Kalmeta je dosta kao ministar napravio za ovaj kraj i to nije sporno.

Međutim, nakon više od dva desetljeća, a pogotovo brojnih afera, te u konačnici i optužnice USKOK-a, nema razloga da se mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a ne prepusti nekom mlađem.

Uostalom, Ćurko je danas ono što je prije 20-ak godina bio Kalmeta – mlad, sposoban, neopterećen i energičan.

Stoga je na članovima da u nedjelju odluče kojim smjerom žele nastaviti.

Činjenica je da je mnogima od njih Kalmeta drag, a kako ne bi bio – većinu je negdje pozicionirao, zaposlio, pomogao oko nečega…

Međutim, nitko od njih neće ugrožavati sebe i svoju poziciju radi njega ukoliko ga Karamarko više ne želi za predsjednika.

A prema onome što čujemo, upravo je to ono što se poručuje delegatima koji će u nedjelju glasovati…