IZBORI U HDZ-U: Kalmeta dobio protukandidata – mladog i uspješnog direktora Tomislava Ćurka!

Nakon što je ministar Dario Nakić odustao od kandidature za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, činilo se da će Božidar Kalmeta biti jedini kandidat za tu dužnost.

To je bilo prilično čudno budući da Tomislav Karamarko stalno govori kako želi pomladiti stranku i riješiti se onih opterećenih aferama i skandalima.

Kalmeta će, međutim, ipak imati protukandidata. Kandidaturu za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a u današnjem Zadarskom listu najavio je Tomislav Ćurko, direktor tvrtke Čistoća.

Riječ je o jednom od uglednijih mladih HDZ-ovaca koji unatoč obrazovanju, uspjehu u poslu, popularnosti unutar stranke, mladosti i neokaljanosti aferama, unutar stranke nije mogao doći do izražaja.

Kad su se dijelile stranačke pozicije, Kalmeta je nekako radije birao kadrove koji mu nisu konkurencija, kako se netko od mladih ne bi “previše uzdigao” i postao mu prijetnja.

Tako je rado prostora davao starijima, poput Živka Kolege, Zvonimira Vrančića, paše mu i ne pretjerano ambiciozan Joso Nekić, dok je mlade, sposobne, ambiciozne držao podalje. Nisu mogli postati, primjerice, predsjednici Gradskog odbora HDZ-a, a o tome da budu na listi za Sabor nisu trebali ni fantazirati.

Znajući da mu je sjedalica klimava, Kalmeta se mjesecima trudio naštimati sebi podobne delegate za izbornu skupštinu županijskog HDZ-a, pa je pitanje koliko će borba između njega i Ćurka biti ravnopravna.

Međutim, sumnjamo da bi Ćurko ušao u ovu utakmicu da nije siguran u znatnu podršku članstva. Kalmetu je, podsjetimo, prije četiri godine umalo pobijedio Reno Sinovčić, koji mu je odnio podršku trećine glasova, a u međuvremenu je protiv Kalmete USKOK podigao optužnicu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, te izvlačenja novca iz Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta.

I na parlamentarnim izborima mu je Karamarko pokazao gdje mu je mjesto kada ga je na izbornoj listi pozicionirao na treće mjesto. Njegove prijedloge za izbornu listu odbio je i tamo pozicionirao osobe koje su mu odgovarale.

Stoga će biti zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije.

kalmeta karamarko 2