IZBORNA LISTA HDZ-A Šansu za Sabor dobili vrijedni i sposobni, ali nenametljivi članovi stranke IZBORNA LISTA HDZ-A Šansu za Sabor dobili vrijedni i sposobni, ali nenametljivi članovi stranke
Nakon desetak dana neizvjesnosti, Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o tome kako će izgledati izborne liste HDZ-a, a IX. izborna jedinica nosi sa sobom... IZBORNA LISTA HDZ-A Šansu za Sabor dobili vrijedni i sposobni, ali nenametljivi članovi stranke

Nakon desetak dana neizvjesnosti, Predsjedništvo HDZ-a donijelo je odluku o tome kako će izgledati izborne liste HDZ-a, a IX. izborna jedinica nosi sa sobom nova lica i osvježenje.

Što se tiče HDZ-a Zadarske županije, odlučno je kako će se na listi naći Grozdana Perić, pročelnica za financije Grada Zadra, i to na visokom drugom mjestu, odmah iza prve na listi gradonačelnice Vodica, Branke Jurčev Martinčev.

Na osmom mjestu je dožupan Božidar Longin, a na devetom načelnik općine Poličnik Davor Lončar.

zeljko-dilber800x621-01-790x450

Željko Dilber nalazi se na 13. mjestu, dok je na 14. Martin Baričević, načelnik općine Jasenice.

Ovom listom zadovoljni su mnogi članovi stranke koji su smatrali da izborne liste treba svake godine osvježavati novim licima, a ne po nekoliko mandata forsirati uvijek iste osobe, bez obzira na to koliko popularne one bile.

Podsjetimo, Grozdana Perić je dugi niz godina aktivna u zadarskoj politici, dugogodišnja je vijećnica u Županijskoj skupštini, te je bila o kandidatkinja za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a.

Kao pročelnica za financije Grada Zadra uspješno se nosila sa krizom i problemima prouzrokovanim višemilijunskim minusom u proračunu.

Uz njeno ime ne vezuju se nikakvi skandali.

bozidar longin

Dožupan Božidar Longin prisutan je na zadarskoj političkoj sceni više od dva desetljeća, tijekom kojih je obavljao različite funkcije, te je dobro poznat zadarskoj i široj javnosti.

Željko Dilber je na listu dospio kao kandidat kojeg su predložili branitelji, među kojima je cijenjen i popularan.

Unatoc tome što je umirovljen kao časnik Hrvatske vojske, Dilber nije ni pomišljao da živi umirovljenički, nego je mirovinu zamrzao i posljednjih deset godina proveo baveći se poslovima osiguranja. U nekoliko osiguravateljskih kuća obnašao je rukovodeće dužnosti. Mediji ga često spominju i kao najboljeg prijatelja generala Ante Gotovine.

U vrijeme dok je general bio u bijegu, brinuo se i pomagao njegovoj obitelji, a kasnije ga je barem dva puta tjedno posjećivao u pritvoru. Iako mu neki zamjeraju da je popularnost stekao zahvaljujući tom prijateljstvu, važno je napomenuti da je on bio prijatelj generala i u vrijeme kad se politika od njega distancirala, kad su se stvarali problemi njegovoj suprugi Dunji i kad se vršio pritisak na njih, a sve kako bi se uvjerilo tužiteljstvo u Haagu i vodstvo Europske unije da Hrvatska ne podržava i ne štiti osumnjičenike za ratne zločine.

Dvojica načelnika koji se nalaze na listi, Davor Lončar i Martin Baričević dugo godina obnašaju ove funkcije, te su i jedan i drugi unaprijedili svoje općine, kako u infrastrukturnom, tako i gospodarskom i svakom drugom smislu.

Izborili su se za brojne projekte, obnove škola, ambulanti, izgradnju prometnica, poslovne zone, te brojnih drugih projekata.

izbori glasovanje 1

Sada ostaje za vidjeti kakav rezultat će ostvariti na izborima u rujnu.

Na listi ovaj put nije Božidar Kalmeta, ali on je obećao odraditi sve što može kako bi ostvari što bolji rezultat. Iznenađenje je što na listi nije župan Stipe Zrilić, koji uživa popularnost u svim dijelovima županije, međutim, vjerojatnoje procjena stranačkog vodstva bila da će više doprinijeti nastavi li obavljati posao župana, nego da prijeđe u saborske zastupnike.

 

 

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.