Izdvojili smo 50 najvećih pozitivaca i negativaca u 2018. godini Izdvojili smo 50 najvećih pozitivaca i negativaca u 2018. godini
Nakon pomne analize, izdvojili smo 50 najvećih pozitivaca i negativaca koji su obilježili proteklu 2018. godinu na području Zadarske županije. Božidar Longin – Kao... Izdvojili smo 50 najvećih pozitivaca i negativaca u 2018. godini

Nakon pomne analize, izdvojili smo 50 najvećih pozitivaca i negativaca koji su obilježili proteklu 2018. godinu na području Zadarske županije.

Božidar Longin –

longin _800x450

Kao veliki negativac u protekloj godini istaknuo se Božidar Longin. Umjesto da kao župan pomaže općinama, on je s njima ratovao i pravio im probleme. Najgore je bilo općinama Vir i Jasenice. Na sebe je navukao bijes i mržnju braniteljske populacije i njihovih obitelji jer je spriječio gradnju spomenika poginulim braniteljima u Maslenici. Osramotio je stranku jer je u njegovom mjesnom odboru Puntamika HDZ doživio najteži poraz na izborima za vijeća mjesnih odbora. Svi se pitaju kakav je to župan koji ne uspijeva izboriti pobjedu za svoju stranku u svom mjesnom odboru?! I u konačnici, neprestano se kiti tuđim perjem i u plaćenim promo člancima hvali projektima za koje se zna da su ih drugi realizirali, poput Gaženice, Poliklinike… Osim toga zasluge za projekte za koje su se teškom mukom izborili načelnici općina on pripisuje sebi u intervjuima. Hvali se da je Zadarska županija preskočila 6 -7 mjesta i da je sada među najuspješnijma u Hrvatskoj, i to je zaista pohvalno, ali činjenica je da nikakve zasluge za to nema on, nego oni koje nije spomenuo nikako niti im se zahvalio, a koji su zajedničkim snagama gradili županiju proteklih 20 i više godina – bivši ministar Kalmeta, župani, gradonačelnici i načelnici i njihovi suradnici, dok je on u to vrijeme bio u Šumariji u Zagrebu kamo je potjeran iz zadarske politike nakon što je prebio i teško ozlijedio opernog pjevača Borisa Martinovića 1999. godine.

Ante Gotovina +

ante gotovina _800x450

Nakon dobivene pravne bitke i obrane dostojanstva Domovinskog rata i Hrvatske kao države, general Ante Gotovina povukao se iz javnosti i posvetio se gospodarstvu.

Tvrtka koju ima zajedno s Milanom Mandićem posluje sve uspješnije, te od ove godine zapošljava preko 100 osoba. Osim toga, sudjeluje u humanitarnim akcijama, te stipendira studente slabijeg imovinskog statusa. U javnosti se pojavljuje rijetko, uglavnom kada su u pitanju važne obljetnice vezane uz Domovinsku rat. Tada se rado pridružuje svojim prijateljima i ratnim suborcima, te zajedno s njima odaje počast poginulim braniteljima. To su rijetke prilike kada daje izjave za medije.

Mons. Želimir Puljić +

nadbiskup-zelimir-puljic-01

Zadarski nadbiskup, mons Želimir Puljić, ugodno je iznenadio brojne naše sugrađane kada je objavljeno da su uspješno završeni dogovori između Zadarske nadbiskupije i Grada Zadra oko zajedničkog financiranja gradnje škole u gradskom predjelu Novi Bokanjac u iznosu od 50 milijuna kuna. Ovo je još jedan od primjera kako Crkva može sudjelovati i značajno doprinositi lokalnoj zajednici i kroz projekte korisne za djecu i mlade.

Tomislav Prtenjača –

tomislav prtenjaca 800x450

Načelnik općine Polača, Tomislav Prtenjača, uoči lokalnih izbora mještanima je obećao mnogo toga, ali izgleda da je malo toga ostvario. Njegov dosadašnji mandat obilježila je nabava luksuznog BMW-a za općinu kojim se on koristi, dogovori oko odlaganja smeća iz cijelog Biograda i okolice na području Općine Polača, gašenje Komunalnog poduzeća, upropašten je nogometni klub u kojem je trenirao velik broj djece i mladih, isključena je struja i voda, te uskraćena sredstva. Osim toga, netko je nedavno zapalio općinske prostorije i njegov ured, a radi li se o nezadovoljnim mještanima – još uvijek nije poznato.

Branko Dukić +

Branko Dukic crop_800x450

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić uspješno je nastavio voditi grad nakon što je dužnost preuzeo od bivšeg gradonačelnika Božidara Kalmete. Realizirao je dosta projekata koje je naslijedio od svog prethodnika, te započeo niz novih. Zadar je pretvoren u veliko gradilište, gradi se i uređuje na sve strane, rješavaju se problemi, a gradonačelnik i dalje uživa veliku popularnost među građanima, za razliku od Božidara Longina. Naime, Dukić se ne gura nigdje, u medijima se pojavljuje onoliko koliko treba, ne prisvaja tuđe projekte, ne kiti se tuđim perjem, a svoj posao radi korektno i bez odstupanja od onoga što je obećao u kampanji. Osim toga, pobjeda HDZ-a na izborima za vijeća mjesnih odbora pokazatelj su da su građani zadovoljni radom gradske vlasti.

Luka Perinić –

Luka Perinic Vrsi _800x450-01

Nakon što su mještani na izborima uskratili podršku bivšoj HDZ-ovoj načelnici Općine Vrsi, Sandri Vukić, na njeno mjesto je došao mlad i obrazovan čovjek – Luka Perinić. Međutim, otkako je on načelnik na žalost slabo se vide pomaci jer je umjesto budućnosti on okrenut prošlosti. Previše vremena je izgubio kopajući po računima bivše načelnice, blateći je po medijima, plaćajući kojekakve revizije od kojih nikakve koristi nije bilo, jer ne vidimo da je bivša načelnica npr. završila u pritvoru niti je optužena za bilo kakvo kazneno djelo. Dao je njenom pročelniku i čovjeku od povjerenja otkaz na nezakonit način, pa je izgubio proces na sudu, što opet plaćaju porezni obveznici, a ne načelnik osobno. Stoga mu je krajnje vrijeme da pokaže da može biti bolji načelnik od Sandre Vukić i opravda povjerenje birača, no neće mu biti lako ako je izgubio podršku svoje nezavisne liste, za koju tvrdi da je povisila vijećničke naknade mimo njegove volje i znanja.

Tomislav Bralić i klapa Intrade +

Intrade 2-800x533_crop_800x450

I ove godine Tomislav Bralić i klapa Intrade održali su niz humanitarnih koncerata, te su tako nastavili praksu iz prijašnjih godina. Pjevali su na koncertima za bolesnu djecu, za gradnju crkve, pomoć siromašnima itd… Iako su vrlo popularni, te imaju koncerte po cijeloj Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, uvijek nađu vremena i odazovu se kad je potrebno pjevati za humanitarne svrhe.

Ivica Šarić –

Ivica Šarić _800x450

Načelnik općine Zemunik Ivica Šarić toliko je angažiran u rasadniku Piket, gdje prima i plaću, da se jedva stigne pojaviti u Općini Zemunik. Prijašnjih godina to nije bio problem jer je sve poslove obavljao njegov zamjenik Šime Vicković, koji se zbilja trudio biti na raspolaganju mještanima, raditi na projektima, povlačiti sredstva iz EU fondova itd., ali otkako je on postao dožupan osjeti se da Zemunik stagnira, a bit će i gore. Novi donačelnik se trudi, no treba vremena dok ne “pothvata konce”. Nije jasno zbog čega se Šarić uopće hvatao pozicije načelnika kad toliko voli posao u rasadniku i uživa u njemu.

Tomislav Matek +

Matek Tomislav 800x450

Nakon što su djelatnici Vodovoda Zadar negodovali zbog niskih plaća, direktor Tomislav Matek potrudio se u dogovoru s gradonačelnikom Dukićem, predsjednikom Nadzornog odbora Vodovoda, Robertinom Dujelom, i predstavnicima sindikata, naći rješenje kako bi se provela sistematizacija radnih mjesta i povećale plaće za oko 200 radnika. One su ranije iznosile između 3.000 i 4.000 kn. Iako su radnici prozvali kroz medije direktora Mateka, koji zapravo nije bio kriv, jer nije imao ovlasti povećavati plaće, on je imao razumijevanja za njihovo nezadovoljstvo, te je dao sve od sebe da se problem riješi i da se radnici osjećaju cijenjeno i zadovoljno.

Ante Rados –

ante rados_800x450

Bivši direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Ante Rados, dao je ostavku na svoju dužnost u srcu sezone, što je vrlo neozbiljno i neodgovorno, te je otvorilo brojna pitanja o tome što se događa u Zadru, a on nije ponudio nikakav odgovor. Ako je osjećao da nije sposoban za taj posao ili nije dovoljan autoritet, onda je mogao ostavku dati ranije. A ako se na nju odlučio uslijed nekih drugih razloga, onda bi bilo u redu o njima i progovoriti.

Božidar Kalmeta +

Bozidar Kalmeta20161229_0011_crop_800x450

Ime čovjeka koji je neprikosnoven kada je riječ o razvoju Zadra i Zadarske županije je – Božidar Kalmeta. Bez obzira koliko on bio ili ne bio angažiran u političkom i javnom životu u nekom momentu, nikada nitko ne dovodi u pitanje njegove goleme zasluge za razvoj ne samo grada Zadra nego i cijele Zadarske županije. Dok je on bio ministar, čitav naš kraj bio je pretvoren u veliko gradilište, od otoka do zadarskog zaleđa. Pored luke Gaženica, Poliklinike, dvorane na Višnjiku itd., izgradila se infrastruktura na području cijele županije, pristaništa, rive, škole, vrtići, sportske dvorane, ambulante, prometnice… Podigla se kvaliteta života stanovnika, a i omogućilo ljudima da se bave turizmom i popravljanju svoj budžet, kako u općinama uz more, tako i u ruralnim dijelovima. Nedavno je, na 29. obljetnici osnutka HDZ-a u Zadru, izaslanik premijera Plenkovića, ministar Oleg Butković, priznao kako u drugim županijama, pa i njegovoj, zavide Zadarskoj županiji na tome koliko je izgrađena, razvijena i uspješna, te pri tome izdvojio Kalmetu kao čovjeka koji je za to zaslužan jer je imao viziju i znao kako je realizirati. No i na to je Kalmeta ostao skroman, te odmah zahvalio načelnicima, gradonačelnicima, sadašnjim i bivšim, kao i bivšem županu, koji su u tome sudjelovali, te naglasio kako su sve napravili zajedničkim snagama, uz potporu članova stranke i građana koji su HDZ-u konstantno davali podršku na svim izborima i omogućili kontinuiran rad i razvoj.

Gašpar Begonja +

gaspar begonja-800x450

Otkako je preuzeo dužnost načelnika, Gašpar Begonja je pokrenuo općinu Privlaka. Od prvog dana krenuo je energično raditi, te je nakon višegodišnje stagnacije pokrenuo, ali i realizirao brojne projekte. Ulaže se na sve strane, potpisuju ugovori u ministarstvima, surađuje s drugim općinama, pa tako i oko milijunskih projekta aglomeracije Vir-Nin-Privlaka-Vrsi i produbljenja Privlačkog gaza koji su značajni za cijeli taj dio županije. Uskoro se kreće s izgradnjom dječjeg vrtića, a više od tri milijuna kuna uloženo je u izgradnju prometnica što je temelj za razvoj turizma.

Željko Čulina +

zeljko culina

Ravnatelj Opće bolnice Zadar, Željko Čulina, kojeg mnogi građani cijene kao stručnog i ljubaznog liječnika, pokazao se kao vrlo sposoban ravnatelj, te otkako je on na ovoj dužnosti Opća bolnica Zadar posluje pozitivno, uspješno se odrađuje preseljenje odjela u Polikliniku, te uređenje starih odjela koji će se i dalje koristiti. Osim toga povećao se i broj donacija, pa tako svako malo zadarske tvrtke u dogovoru s ravnateljem doniraju sredstva ili aparate koji su od koristi pacijentima.

Denis Karlović +

Denis karlovic 6-01

Direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović, zaslužan je za niz projekata, od čega je najvažniji polufinalni susret Davis cupa koji je održan u Zadru, tu je i niz koncerata, sportskih susreta i drugih događanja. ŠC se uključio i u projekt Adventa u Zadru, pa su tako djeca i mladi gotovo mjesec dana mogli uživati u klizalištu. Osim toga radi se na novim sadržajima, izgrađen je dječji park, obnovljena atletska i trim staza, te se radi na drugim projektima kako bi Zadar imao sportsko – rekreacijski centar kao što imaju veliki europski gradovi i metropole.

Bruno Bugarija +

bruno bugarija 800x450

Načelnik općine Bibinje, Bruno Bugarija, uspješno je, sa svojim timom mladih i stručnih suradnika, realizirao planirane projekte. Izvučena su znatna sredstva iz EU fondova, a posebno u području turizma i skrbi o djeci i mladima, pa tako Općinu Bibinje kontaktiraju iz drugih općina s područja cijele Hrvatske i traže savjete i pomoć oko projekata. Osim toga, gospodarska zona Lonići u Bibinjama dobiva značaj kakav i zaslužuje – postaje jedna od najatraktivnijih poslovnih zona na području Zadarske županije i šire.

Kristijan Kapović +

kristijan kapovic 800x450

Općina Vir je pod vodstvom Kristijana Kapovića toliko unaprijedila otok da je postao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija, te obara rekorde u posjećenosti i broju noćenja, svrstavajući se tako po rezultatima u sam hrvatski vrh. Osim ulaganja u infrastrukturu, velika pažnja posvećena je promociji Vira i bogat cjelogodišnji zabavni, kulturni i sportski program koji osmišljava stručan tim destinacijske menadžment kompanije Vir turizam. Vir može služiti za primjer svima, a Kapović je uspješan načelnik kojeg zbog rezultata respektiraju i lijeve i desne političke opcije.

Šime i Mihovil Fantela +

Šime i Mihovil Fantela (3)_crop_800x450

Veliki sportski uspjeh ostvarila su braća Šime i Mihovil Fantela. Ova dvojica Zadrana u kolovozu postali su svjetski prvaci u klasi 49er. Podsjetimo, Šime je godinama osvajao brojne medalje na europskim i svjetskim medaljama s Igorom Marenićem u klasi 470, a nakon osvojene zlatne medalje na Olimpijadi u Rio de Janeiru, odlučio je promijeniti klasu i jedrit s bratom. Na svjetskom prvenstvu održanom u danskom Aarhusu osvojili su zlato. Velike zasluge za to ima i njihov otac Edo Fantela.

Renata Peroš +

renata peros 800x450

Izložba Andyja Warhola “Enter in to my life” održana u Kneževoj palači proglašena je jednim od tri najznačajnija kulturna događaja u 2018. godini na razini cijele Hrvatske, a godinu ranije to je bila izložba Marca Chagalla. Izložbe svjetski poznatih umjetnika koje se organiziraju u Zadru, u organizaciji Narodnog muzeja, istaknule su Zadar na europskoj razini i donijele vrlo značajnu promidžbu u kulturnom smislu. Iako se ravnateljicu Narodnog muzeja Zadar već godinu dana razapinje u medijima koje izdašno financira župan Božidar Longin novcem iz proračuna Zadarske županije, zbog zapošljavanja Davida Ricova, a koje se nimalo ne razlikuje od zapošljavanja koja prakticira župan, te mnogi drugi, ne mogu se osporiti izvrsni rezultati koje Narodni muzej Zadar ostvaruje pod vodstvom Renate Peroš.

Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković +

vatreni 800x450

Nevjerojatan sportski uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvarila je reprezentacija Hrvatske u kojoj su igrala četvorica Zadrana – Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko i Dominik Livaković. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na svečanoj večeri u Londonu primio je i FIFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta!

Zbog najviših postignuća u području sporta i za izniman doprinos u promidžbi grada Zadra i Republike Hrvatske, Luka Modrić je jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća proglašen počasnim građaninom Zadra. Dominik Livaković, Šime Vrsaljko i Danijel Subašić dobili su godišnje nagrade za područje sporta.

Martin Baričević +

baricevic-plenkovic-800x450

Načelnik općine Jasenice, Martin Baričević, koji je poznat kao uspješan načelnik koji je do temelja srušenu i spaljenu u ratu općinu pretvorio u mjesto poželjno za život i u koju dolazi sve veći broj turista, pokazao je svojim primjerom kako se treba usprotiviti svakome tko želi naštetiti interesima njegove Općine i mještana. Odlučno se suprotstavio županu Longinu koji mu je uskratio suglasnost i spriječio gradnju spomenika u Maslenici u spomen na 127 poginulih branitelja koji su stradali u akciji Maslenica i neposredno nakon nje. Iako su mnogi pomislili da nije mudro sukobljavati se sa županom koji se netom vratio iz Kine gdje je bio s premijerom Plenkovićem, Baričević je odlučno ustao braniti projekte svoje Općine, što se pokazalo dobrom potezom. Dobio je podršku mještana, zatim branitelja iz naše županije, ali i svih dijelova Hrvatske, predstavnici šest udruga sljednica gardijskih brigada i Specijalne policije stali su uz njega, a podršku su mu pružili i kolege načelnici, te brojni članovi HDZ-a. Od prvog Baričevićevog istupa, nije prošlo dugo, te se totalno iskristalizirala slika oko zadarskog župana kao čovjeka koji ima prevelike ambicije, a nema pokrića za njih, nema rezultata, nema sposobnosti, nema podrške ni stranačkih kolega, ni građana, a čini se da na njega kao takvog ni Plenković ne računa, što se vidjelo na proslavi 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Zadru, gdje ga je premijerov izaslanik ministar Butković u svom govoru totalno izignorirao, a za sve uspjehe Zadarske županije kao zaslužnog istaknuo Božidara Kalmetu. Drugo nije bilo ni za očekivati jer i Plenković respektira ljude koji iza sebe imaju biračko tijelo, a ne one koji ne mogu osvojiti za stranku ni pobjedu u svom mjesnom odboru poput Longina.

Krste Ramić +

ramic crop_800x450

Nakon što je velika poplava koja je pogodila Zadarsku županiju izazvala velike štete na području Općine Starigrad, tijekom protekle godine općinsko vodstvo na čelu s Krstom Ramićem uložio je puno truda kako bi se štete sanirale, u čemu su i uspjeli. Pored toga, uspješno su se izborili i za sredstva za druge projekte, poput uređenja plaže Kulina. Radi se i na sustavu odvodnje s pročišćivačem, podvelebitskom vodovodnom pravcu, novoj školi, ŠRC s dvoranom itd., te turističkim projektima koji će ubrzati gospodarski razvoj i omogućiti veću zaposlenost.

Ante Martinac +

ante martinac

Općina Sukošan na čelu s načelnikom Antom Martincem spada među one općine u kojim a se kontinuirano gradi i ulaže u razvoj već duže od dva desetljeća. I protekle godine napravljeni su bitni pomaci. U ovoj godini bit će dovršeni nova tržnica i ribarica u Sukošanu, a uskoro slijedi i gradnja dječjeg vrtića i proširenje škole. Vodi se briga ravnopravno o svim mjestima koja spadaju pod Općinu Sukošan, pa se tako gradi i dječji vrtić u Gorici. Osim toga, ulaže se i u uređenje kako bi mjesto bilo što atraktivnije za turiste, a u tom smislu bitno je spomenuti projekt rekonstrukcije javne rasvjete i postavljanje preko tisuću štednih LED žarulja.

Davor Lončar +

davor-loncar-44_crop_800x450

Načelnik općine Poličnik, Davor Lončar, među prvima prepoznao je važnost razvoja poslovnih zona koje su sa sobom donijele otvaranje novih radnih mjesta. Tako u dvije gospodarske zone, Murvica i Grabi, posluje više od 60 tvrtki, u kojima je danas zaposleno oko 1.500 osoba.

Osim toga, u kolovozu su načelnik Lončar i Goran Marić, ministar državne imovine, potpisali Ugovor o darovanju zemljišta za novu stambenu zonu koje se nalazi pored Poslovne zone Grabi, a riječ je o pet hektara zemljišta u vrijednosti od 7.360.000 kuna. Tamo će se izgraditi 51 obiteljska kuća, osam stambenih jedinica po 8 do 10 stanova, športsko-rekreacijski sadržaji i peti dječji vrtić na području Općine Poličnik. Za tri do pet godina u toj bi zoni trebalo živjeti 500 ljudi, a sredstva od prodaje zemljišta bit će potrošena u izgradnju komunalne infrastrukture.

Marin Boško +

marin-bosko-hrt_crop_800x450

Načelnik općine Kukljica, Marin Boško, sa svojim suradnicima ove godine radio je na realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata; izgradnja pročišćivača otpadnih voda – podmorski ispust za cijelo mjesto sa dogradnjom kanalizaciske mreže, izgradnja 600 metara nove vodovodne mreže prema plaži Sabuša, rekonstrukcija ceste prema crkvi Gospe od sniga sa uređenjem 1 kilometara obale. Radilo se na rekonsktrukciji kompletne javne rasvjete u mjestu, izgradnji novog dječjeg vrtića i školske dvorane.

Joso Nekić +

joso nekic 1

Pročelnik za školstvo Grada Zadra, Joso Nekić, odradio je značajan posao kako bi došlo do dogovora između Zadarske nadbiskupije i Grada Zadra oko zajedničkog financiranja gradnje škole u gradskom predjelu Novi Bokanjac u iznosu od 50 milijuna kuna. Otvaranje škole predviđeno je za jesen 2020. godine. Bit će izgrađena na 12.640 četvornih metara. Predviđeni kapacitet te škole koja će biti najsuvremenije opremljena je deset učionica, a oko 500 učenika pohađati će je u dvije smjene.

 

Jure Brižić +

Ante Brizic-800x573

Općina Preko, na čelu s Jurom Brižićem, vodi veliku brigu o svojim mještanima, a pogotovo mladima. Nedavno je odlučeno da će bespovratno stipendirati 43 studenta. No, osim toga, u 2018. godini znatno su povećane naknade za novorođenčad – za prvo dijete isplaćuje se 7.500 kuna, za drugo 15.000 kuna, za treće 30.000 kuna, a za četvrto i svako iduće dijete po 60.000 kuna.

Pokrenuto je preuređenje zgrade Osnovne škole Valentin Klarin, te dogradnja zgrade Dječjeg vrtića Lastavica u Preku kojom će se uvesti boravak u jaslicama. Osim toga, ove godine obnovljen je nogometno igralište u Sutomišćici čime je stotinu djece napokon dobilo prave uvjete za treniranje. Izgrađeno je i novo sportsko igralište u Preku, a u tijeku je i uređenje dječjih parkova u Preku i Poljani.

Darko Kovačević Daruvarac –

darko kovačević daruvarac 800x450

Iako nije bio javna osoba, kad se nabrajaju negativci koji su obilježili 2018. godinu, jednostavno je nemoguće izbjeći Darka Kovačevića Daruvarca kojemu se sudi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj djevojci iz Zadra. Snimka tog događaja potresla je hrvatsku javnost, a građani su prosvjedovali protiv neučinkovitog pravosuđa. I sam Daruvarac sam je u razgovoru za Index.hr kazao kako proživljava teške trenutke, te kako mu je žao što je to napravio. Podsjetimo, građani su ga bili spremni linčovati, prijetilo mu se po Facebooku, ali nakon objave snimke razgovora između djevojke i njene majke, koja je objavljena na jednom portalu, a koja bi mogla biti povod njegovom činu, dio građana je omekšao stav prema njemu. Po Facebooku ga je žestoko branila skupina mladića i djevojaka. Iako 2019. godina nije dobro počela, dogodilo se trostruko ubojstvo i samoubojstvo u Sukošanu, nadajmo se da će ovakvih događaja biti manje.

Nela Šarić +

Nela Šarić _800x450

Zadarska sopranistica Nela Šarić nastavlja nizati uspjeh za uspjehom i Zadar na najbolji mogući način predstavlja u inozemstvu. Dobitnica je prestižne stipendije Opera Awards Foundation, koja se dodjeljuje opernim talentima diljem svijeta za potrebe razvoja karijere i postizanja njihova profesionalnog cilja. Godišnje se prijavi velik broj mladih umjetnika, no rijetki uspiju u tome. Podsjetimo, Nela je završila magisterij na Wales International Academy of Voice.

Lenko Ugrinić +

lenko ugrinic (VS)_v0001_crop_800x450

Tvrtka Nasadi d.o.o., na čelu s Lenkom Ugrinićem, imala je iza sebe uspješnu godinu, koju su, uz uspješno poslovanje, obilježila i brojna važna priznanja. Na konferenciji Adriatic Cemetery Days koja se održala u studenom u Zadru časopis Komunal Nasadima je dodijelio priznanje za hortikulturno uređenje groblja. Tvrtka Nasadi d.o.o. i ove godine je u svibnju sudjelovala na najvećem hortikulturnom događaju, a to je 53. međunarodna izložba cvijeća “Floraart”. Instalacija “Stari zadarski vrt” osvojila je 3. nagradu za kreativnost prikaza proizvodnog programa. U Varaždinu je početkom prosinca održan treći međunarodni susret komunalnih poduzeća, a tvrtka Nasadi d.o.o. dobila je Priznanje za doprinos razvoju komunalne djelatnosti u kategoriji srednjih gradovaPosljednje priznanje je Nasmiješeno sunce koje se dodjeljuje najuspješnijima i najzaslužnijima u poboljšanju turističke sezone, a tvrtka Nasadi dobila ju je sredinom prosinca.  I na kraju podsjetimo i na Međunarodni sajam Cvit Zadra koji je ove godine okupio rekordan broj izlagača i oduševio brojne posjetitelje.

Ivica Musić +

ivica music 800x450

Unatoč brojnim poteškoćama, načelnik općine Lišane Ostrovičke, Ivica Musić, uspio se u 2018. godini izboriti za realizaciju vrlo važnog projekta, a to je uređenje društvenog doma kojim će se koristiti mještani i imati ugodan klimatiziran prostor za sastanke, druženje, igru, organizaciju kulturnih događanja, susreta i slično. Zahvaljujući kvalitetno pripremljenoj dokumentaciji, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općina Lišane dobila je 350.000 kn. Napomenimo i da bi do kraja ove godine oko 240 kućanstava i gospodarstvenika s područja Općine Lišane trebalo biti priključeno na vodovodnu mrežu, a riječ je o projektu vrijednom oko šest milijuna kuna. Financiran je EU-sredstvima iz programa Ministarstva poljoprivrede. Iako ne pripada ni jednoj stranci, jer je iz HDZ-a izašao nakon što se na proteklim izborima kandidirao kao nezavisan kandidat, Musić uspješno vodi općinu, radi na projektima, te su mještani izuzetno zadovoljni.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.